Hledáte recept na zdravý a lehký moučník, na kterém si pochutnáte také třetí nebo čtvrtý den po upečení? Vyzkoušejte mrkvovo-jablečné košíčky s chutí i vůní vlašských ořechů. Splní všechny vaše nároky.
Mrkvové košíčky s jablky a vlašáky
Ingredience:
- 300 g mrkví
- 100 g sladších jablek
- 150 g ovesných vloček
- 50 g vlašských ořechů
- Lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- Lžíce chia semínek
- Lžíce mleté skořice
- Lžíce oleje z vlašských ořechů
Postup:
- Jablka i mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- Část ovesných vloček namelte, část ponechejte v celku.
- Vlašské ořechy nadrťte na menší kousky.
- Všechny ingredience promíchejte a naplňte jimi formy na košíčky.
- Navrch každého košíčku položte a jemně přimáčkněte vlašský ořech.
- Košíčky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 30 až 35 minut.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 50 minut
TIP: Košíčky nejezte teplé. Daleko lépe chutnají vychlazené. V uzavíratelné nádobě vydrží v lednici 3-5 dní.
Přejeme dobrou chuť!
reklama