RECEPT: Mrkvovo-jablečné košíčky s vlašskými ořechy

Hledáte recept na zdravý a lehký moučník, na kterém si pochutnáte také třetí nebo čtvrtý den po upečení? Vyzkoušejte mrkvovo-jablečné košíčky s chutí i vůní vlašských ořechů. Splní všechny vaše nároky.

Mrkvové košíčky s jablky a vlašáky

Ingredience:

  • 300 g mrkví
  • 100 g sladších jablek
  • 150 g ovesných vloček
  • 50 g vlašských ořechů
  • Lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
  • Lžíce chia semínek
  • Lžíce mleté skořice
  • Lžíce oleje z vlašských ořechů

Postup:

  1. Jablka i mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. Část ovesných vloček namelte, část ponechejte v celku.
  3. Vlašské ořechy nadrťte na menší kousky.
  4. Všechny ingredience promíchejte a naplňte jimi formy na košíčky.
  5. Navrch každého košíčku položte a jemně přimáčkněte vlašský ořech.
  6. Košíčky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 30 až 35 minut.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 50 minut

TIP: Košíčky nejezte teplé. Daleko lépe chutnají vychlazené. V uzavíratelné nádobě vydrží v lednici 3-5 dní.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.