BezHladovění.cz

RECEPT: Mrkvovo-jablečné košíčky s vlašskými ořechy

Hledáte recept na zdravý a lehký moučník, na kterém si pochutnáte také třetí nebo čtvrtý den po upečení? Vyzkoušejte mrkvovo-jablečné košíčky s chutí i vůní vlašských ořechů. Splní všechny vaše nároky.

Mrkvové košíčky s jablky a vlašáky

Ingredience:

Postup:

  1. Jablka i mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. Část ovesných vloček namelte, část ponechejte v celku.
  3. Vlašské ořechy nadrťte na menší kousky.
  4. Všechny ingredience promíchejte a naplňte jimi formy na košíčky.
  5. Navrch každého košíčku položte a jemně přimáčkněte vlašský ořech.
  6. Košíčky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 30 až 35 minut.

TIP: Košíčky nejezte teplé. Daleko lépe chutnají vychlazené. V uzavíratelné nádobě vydrží v lednici 3-5 dní.

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Mrkvovo-jablečné košíčky s vlašskými ořechy
4.3 (86.67%) 6 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.