Pečivo, po kterém zhubnete? S plátkem domácího lněného chleba bez kynutí je redukce váhy zaručena. Jeho pravidelná konzumace přispěje ke správnému zažívání a pevnému zdraví. Za vším stojí omega-3 mastné kyseliny, vláknina a lignany (rostlinný estrogen a antioxidant).
Domácí chléb z lněných semínek
Ingredience:
- 2 a 1/2 hrnku lněných semínek
- 1 hrnek studené vody
- Lžička jablečného octa
- 1/2 lžičky himalájské soli
Postup:
- Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.
- K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.
- Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.
- Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.
- Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.
- Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.
- Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.
Doba přípravy: 1 hodina, 50 minut
Počet porcí: 6
TIP: Chléb skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici nejdéle po dobu 5 dní.
Vyzkoušejte i další recepty, které jsme pro vás připravili:
- Domácí semínkový chléb s quinoou
- Domácí celozrnný špaldový chléb
- Domácí kváskový chléb ze 3 druhů mouky
Dobrou chuť!