BezHladovění.cz

RECEPT: Lněný chléb bohatý na vlákninu a zdravé tuky

Pečivo, po kterém zhubnete? S plátkem domácího lněného chleba bez kynutí je redukce váhy zaručena. Jeho pravidelná konzumace přispěje ke správnému zažívání a pevnému zdraví. Za vším stojí omega-3 mastné kyseliny, vláknina a lignany (rostlinný estrogen a antioxidant).

Domácí chléb z lněných semínek

Ingredience:

  • 2 a 1/2 hrnku lněných semínek
  • 1 hrnek studené vody
  • Lžička jablečného octa
  • 1/2 lžičky himalájské soli
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jaké pečivo jíst při hubnutí: Které pomáhá a jaké spíš škodí?

Postup:

  1. Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.
  2. K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.
  3. Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.
  4. Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.
  5. Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.
  6. Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.
  7. Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.

Doba přípravy: 1 hodina, 50 minut

Počet porcí: 6

TIP: Chléb skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici nejdéle po dobu 5 dní.

Vyzkoušejte i další recepty, které jsme pro vás připravili:

Dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.