RECEPT: Hummus ze žlutého hrachu

Luštěniny jsou cenným zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, sacharidů, vitaminů skupiny B, fosforu i železa. Naopak neobsahují téměř žádný tuk.

Hrách navíc neodmyslitelně patří k Vánocům. Pokud tedy nevíte, co na štědrovečerní tabuli za předkrm, tady máte náš tip:

Hummus ze žlutého hrachu s pažitkou a citrónem

Ingredience:

  • 250 g žlutého půleného hrachu
  • 2 polévkové lžíce tahini pasty
  • Šťáva z půlky citrónu
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Nasekaná pažitka

Postup:

  1. Hrách přes noc namočte do vody.
  2. Druhý den slijte vodu.
  3. Hrách opět zalijte novou vodou, osolte a vařte doměkka.
  4. Když je hrách uvařený, přidejte k němu tahini pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a dle chuti pepř.
  5. Vše rozmixujte dohladka.
  6. Nakonec přidejte posekanou pažitku a důkladně ji do hummusu vmíchejte.
  7. Podávejte s pečivem či jen tak se zeleninou.

Počet porcí: 6

TIP: Hummus můžete ozdobit oříšky, semínky, baby špenátem či bylinkami. Moc fajn je zakápnutí olivovým olejem.

Vyzkoušejte také klasický hummus z cizrny ozvláštněný jemně nasládlou chutí batátů.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.