Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. My s jejich rčením samozřejmě souhlasíme, a o recept na jednu takovou se s vámi rádi podělíme. A protože to jinak, než zdravě neumíme, bez zeleniny, kvalitních bílkovin a sacharidů se neobejdeme.
Babiččina fazolová polévka
Ingredience:
- 1 pórek
- 250 g mrkve
- 250 g petržele
- 300 g cukety
- 2 velká rajčata
- 250 g celozrnných těstovin
- 150 g bílých fazolí
- 3 lžíce sušených italských bylinek
- Špetka sušeného česneku
- Špetka pepře
Postup:
- Pórek omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.
- Zeleninu nakrájejte na kolečka.
- Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.
- Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.
- V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.
- Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.
- Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.
- Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.
- Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Chuť polévky skvěle doplní nasucho orestované piniové oříšky.
Přejeme dobrou chuť!
reklama