BezHladovění.cz

RECEPT: Fazolová polévka jako od babičky

Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. My s jejich rčením samozřejmě souhlasíme, a o recept na jednu takovou se s vámi rádi podělíme. A protože to jinak, než zdravě neumíme, bez zeleniny, kvalitních bílkovin a sacharidů se neobejdeme.

Babiččina fazolová polévka

Ingredience (4 porce):

  • 1 pórek
  • 250 g mrkve
  • 250 g petržele
  • 300 g cukety
  • 2 velká rajčata
  • 250 g celozrnných těstovin
  • 150 g bílých fazolí
  • 3 lžíce sušených italských bylinek
  • Špetka sušeného česneku
  • Špetka pepře

babiččina fazolová polévka

Postup:

  1. Pórek omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.
  2. Zeleninu nakrájejte na kolečka.
  3. Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.
  4. Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.
  5. V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.
  6. Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.
  7. Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.
  8. Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.
  9. Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

TIP: Chuť polévky skvěle doplní nasucho orestované piniové oříšky.

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Fazolová polévka jako od babičky
5 (100%) 1 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.