BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí semínkový chléb s quinoou

Hledáte zdravou alternativu ke klasickému pečivu? Podomácku vyrobený chléb se semínky, quinoou a dalšími pseudoobilovinami budou tou správnou volbou.

Vláčný chléb s quinoou a semínky

Ingredience:

  • 1/2 hrnku quinoy v suchém stavu
  • 1/4 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/4 hrnku dýňových semínek
  • 1/2 hrnku lněných semínek
  • 1/4 hrnku chia semínek
  • 1/4 hrnku sezamových semínek
  • 1/4 hrnku konopných
  • 1/2 hrnku jáhlové mouky
  • 1/2 hrnku bezlepkové ovesné mouky
  • 1/2 hrnku avokádového oleje
  • Špetka himalájské soli
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jaké pečivo jíst při hubnutí: Které pomáhá a jaké spíš škodí?

Postup:

  1. Semínka zalijte trojnásobným množstvím vlažné vody a nechte je alespoň 8 hodin odležet.
  2. Quinou rozmixujte do konzistence mouky.
  3. K nabobtnalým semínkům přisypte mouky, olej a sůl.
  4. Těsto přendejte do nepřilnavé formy a chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.
  5. Po 20 minutách pečení vyndejte chléb z formy a otočený ho na plechu pečte dalších 30 minut dokřupava.
  6. Chléb podávejte vychladlý.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 9 hodin

TIP: Chléb uchovávejte v uzavíratelné nádobě v chladu.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste také špaldový chléb nebo kváskový ze 3 druhů mouky. Na chléb si můžete namazat fit pomazánku hotovou do 10 minut.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama