RECEPT: Domácí semínkový chléb s quinoou

Hledáte zdravou alternativu ke klasickému pečivu? Podomácku vyrobený chléb se semínky, quinoou a dalšími pseudoobilovinami budou tou správnou volbou.

Vláčný chléb s quinoou a semínky

Ingredience:

  • 1/2 hrnku quinoy v suchém stavu
  • 1/4 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/4 hrnku dýňových semínek
  • 1/2 hrnku lněných semínek
  • 1/4 hrnku chia semínek
  • 1/4 hrnku sezamových semínek
  • 1/4 hrnku konopných
  • 1/2 hrnku jáhlové mouky
  • 1/2 hrnku bezlepkové ovesné mouky
  • 1/2 hrnku avokádového oleje
  • Špetka himalájské soli

Postup:

  1. Semínka zalijte trojnásobným množstvím vlažné vody a nechte je alespoň 8 hodin odležet.
  2. Quinou rozmixujte do konzistence mouky.
  3. K nabobtnalým semínkům přisypte mouky, olej a sůl.
  4. Těsto přendejte do nepřilnavé formy a chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.
  5. Po 20 minutách pečení vyndejte chléb z formy a otočený ho na plechu pečte dalších 30 minut dokřupava.
  6. Chléb podávejte vychladlý.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 9 hodin (8 hodin trvá, než se semínka změní v gel)

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jaké pečivo jíst při hubnutí: Které pomáhá a jaké spíš škodí?

TIP: Chléb uchovávejte v uzavíratelné nádobě v chladu.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste také špaldový chléb nebo kváskový ze 3 druhů mouky. Na chléb si můžete namazat fit pomazánku hotovou do 10 minut.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.