Print Options:

Rychlý domácí chléb s quinoou a semínky

Množství4 porceČas přípravy8 hodinČas vaření1 hodinaCelkový čas9 hodin

 ½ hrnku quinoy v suchém stavu
 ¼ hrnku slunečnicových semínek
 ¼ hrnku dýňových semínek
 ½ hrnku lněných semínek
 ¼ hrnku chia semínek
 ¼ hrnku sezamových semínek
 ¼ hrnku konopných semínek
 ½ hrnku jáhlové mouky
 ½ hrnku bezlepkové ovesné mouky
 ½ hrnku avokádového oleje
 špetka himalájské soli
1

Semínka zalijte trojnásobným množstvím vlažné vody a nechte je alespoň 8 hodin odležet.

2

Quinou rozmixujte do konzistence mouky.

3

K nabobtnalým semínkům přisypte mouky, olej a sůl.

4

Těsto přendejte do nepřilnavé formy a chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.

5

Po 20 minutách pečení vyndejte chléb z formy a otočený ho na plechu pečte dalších 30 minut dokřupava.

6

Chléb podávejte vychladlý.

Nutrition Facts

porce 4