BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí pizza z cizrnové mouky

Světe, div se, i pizza může být zdravým pokrmem! Recept na tu naší jako důkaz stačí. S bezlepkovým těstem, velkým množstvím bílkovin a vlákniny, dost možná se stane oblíbeným jídlem celé vaší rodiny.

Cizrnová pizza s rajčatovým základem

Ingredience (na pizzu o průměru 20 cm):

  • 250 g cizrnové mouky
  • 2 lžičky směsi bylinek (bazalka, oregano, česnek, chilli, petržel)
  • Špetka himalájské soli
  • Kapka za studena lisovaného olivového oleje
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce 100% rajčatového protlaku
  • 3 růžičky brokolice
  • ½ červené cibule
  • 5 černých oliv
  • Kousek rostlinné alternativy parmezánu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.
  2. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.
  3. Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.
  4. Olivy pokrájejte na tenká kolečka.
  5. Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.
  6. Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 35 minut

Přejeme dobrou chuť!

P.S. zachutnala vám zdravá pizza doma připravená? Zkuste také Margheritu v bezlepkové květákové verzi.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend