BezHladovění.cz

RECEPT: Domácí pizza z cizrnové mouky

Světe, div se, i pizza může být zdravým pokrmem! Recept na tu naší jako důkaz stačí. S bezlepkovým těstem, velkým množstvím bílkovin a vlákniny, dost možná se stane oblíbeným jídlem celé vaší rodiny.

Cizrnová pizza s rajčatovým základem

Ingredience (na pizzu o průměru 20 cm):

cizrnová pizza s rajčatovým základem

Postup:

  1. Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.
  2. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.
  3. Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.
  4. Olivy pokrájejte na tenká kolečka.
  5. Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.
  6. Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 35 minut

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Přejeme dobrou chuť!

P.S. zachutnala vám zdravá pizza doma připravená? Zkuste také Margheritu v bezlepkové květákové verzi.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama
reklama
reklama