Světe, div se, i pizza může být zdravým pokrmem! Recept na tu naší jako důkaz stačí. S bezlepkovým těstem, velkým množstvím bílkovin a vlákniny, dost možná se stane oblíbeným jídlem celé vaší rodiny.
Cizrnová pizza s rajčatovým základem
Ingredience (na pizzu o průměru 20 cm):
- 250 g cizrnové mouky
- 2 lžičky směsi bylinek (bazalka, oregano, česnek, chilli, petržel)
- Špetka himalájské soli
- Kapka za studena lisovaného olivového oleje
- 100 ml vody
- 2 lžíce 100% rajčatového protlaku
- 3 růžičky brokolice
- ½ červené cibule
- 5 černých oliv
- Kousek rostlinné alternativy parmezánu
Postup:
- Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.
- Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.
- Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.
- Olivy pokrájejte na tenká kolečka.
- Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.
- Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 35 minut
Přejeme dobrou chuť!
P.S. zachutnala vám zdravá pizza doma připravená? Zkuste také Margheritu v bezlepkové květákové verzi.
reklama