RECEPT: Domácí kečup bez cukru a konzervantů

Patříte-li mezi labužníky či milovníky italské kuchyně, jistě vás potěšíme receptem na domácí kečup z poctivých surovin, bez zbytečné chemie. Chutná skvěle a od kupovaného ho stěží rozeznáte!

Kečup bez éček podomácku vyrobený

Ingredience (na jednu menší sklenici):

  • 1 cibule
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 3 velká rajčata
  • ½ červené papriky
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušené šalvěje
  • ½ lžičky sušené saturejky

Postup:

  1. Cibuli i šalotku nakrájejte nadrobno.
  2. Česnek prolisujte.
  3. Papriku nakrájejte na menší kostky, rajčata na půlměsíčky.
  4. Na nepřilnavé pánvi orestujte dozlatova cibuli, šalotku a česnek.
  5. Přihoďte pokrájenou papriku a po chvilce i rajčata.
  6. Vše podlijte trochou vody a pod pokličkou duste 10 minut.
  7. V závěru přisypte bylinky, společně vše rozmixujte dohladka a propasírujte přes jemné síto.
  8. Ještě teplým kečupem naplňte čistou, vyvařenou sklenici a vyvařeným, suchým víčkem ji pořádně utěsněte.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 40 minut

TIP: Takto připravený kečup vám v lednici vydrží cca 3 dny. Pro jeho dlouhodobější uchování ho dejte sterilovat na 20 minut při 80 °C.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.