Patříte-li mezi labužníky či milovníky italské kuchyně, jistě vás potěšíme receptem na domácí kečup z poctivých surovin, bez zbytečné chemie. Chutná skvěle a od kupovaného ho stěží rozeznáte!
Kečup bez éček podomácku vyrobený
Ingredience (na jednu menší sklenici):
- 1 cibule
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 3 velká rajčata
- ½ červené papriky
- ½ lžičky sušené bazalky
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky sušené šalvěje
- ½ lžičky sušené saturejky
Postup:
- Cibuli i šalotku nakrájejte nadrobno.
- Česnek prolisujte.
- Papriku nakrájejte na menší kostky, rajčata na půlměsíčky.
- Na nepřilnavé pánvi orestujte dozlatova cibuli, šalotku a česnek.
- Přihoďte pokrájenou papriku a po chvilce i rajčata.
- Vše podlijte trochou vody a pod pokličkou duste 10 minut.
- V závěru přisypte bylinky, společně vše rozmixujte dohladka a propasírujte přes jemné síto.
- Ještě teplým kečupem naplňte čistou, vyvařenou sklenici a vyvařeným, suchým víčkem ji pořádně utěsněte.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
TIP: Takto připravený kečup vám v lednici vydrží cca 3 dny. Pro jeho dlouhodobější uchování ho dejte sterilovat na 20 minut při 80 °C.
Přejeme dobrou chuť!
reklama