RECEPT: Domácí celozrnná tortilla s grilovaným masem a chia semínky

V létě chce každý z nás v kuchyni trávit co nejméně času. Horko si žádá jednoduché, zdravé a svěží recepty. Jedním z nich je domácí celozrnná tortilla plněná zeleninou a masem.

Oproti kupované obsahuje domácí tortilla jen kvalitní suroviny a žádný palmový olej či zahušťovadla. A cenově vyjde také lépe.

Domácí celozrnná tortilla (cca 4 porce)

Ingredience na 6 až 7 placek

Postup přípravy tortilly:

  1. Všechny ingredience nasypte a nalijte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat elastické těsto.
  2. Poté těsto rozdělte na 6 až 7 stejně velkých kousků.
  3. Vyválejte je na pomoučené ploše do tenkých placek.
  4. Větší pánev dejte na plotnu a rozehřejte ji.
  5. Na rozehřáté pánvi opékejte chvilinku placky na sucho z obou stran.
  6. Ve chvíli, kdy se začne nafukovat, je čas tortillu obrátit. (Nenechte ji na plotně moc dlouho, aby po vychladnutí neztvrdla.)

tortilla s masem a chia semínky

Ingredience na náplň

  • 400 g grilovaného masa (např. kuřecí prsa či vepřová pečeně)
  • 200 g ledového salátu
  • 20 kousků cherry rajčátek
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 4 polévkové lžíce jogurtu
  • Hrst čerstvé listové petrželky

Postup přípravy náplně:

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Ledový salát důkladně omyjte a nakrájejte na nudličky.
  3. Omyjte i cherry rajčátka a nakrájejte je na půlky.
  4. V misce smíchejte majonézu s jogurtem a posekanou petrželkou.

TIP: Servírujte tak, že na placku nejprve navrstvíte salát s rajčátky a na ně plátky masa. Zakápněte je omáčkou. Tortillu přeložte a můžete podávat.