BezHladovění.cz

RECEPT: Cuketový koláč s tofu

Užívejte si léto plnými doušky, a to třeba s naším cuketovým koláčem. Díky listovému těstu jej upečete raz dva. Vychutnat si ho můžete k obědu, odpolední svačině či večeři, v teplé či studené podobě.

Slaný cuketový koláč

Ingredience:

  • 400 g celozrnného listového těsta
  • 400 gramů silken tofu
  • 1 větší cuketa
  • 1 cibule
  • Hrst sušených bylinek (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn, saturejka, šalvěj)
  • 1 lžička sušeného česneku
  • Špetka pepře
  • Špetka černé soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


TIP: Silken tofu je extra jemné s nízkým obsahem tuků a úplně bez konzervantů. Pokud ho neseženete, můžete použít i klasické tofu.

Postup:

  1. Cuketu rozkrojte na dvě části. Jednu část nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na tenké plátky.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na nepřilnavé pánvi orestujte.
  3. Do pánve přihoďte nastrouhanou cuketu.
  4. Směs okořeňte bylinkami, osolte a opepřete.
  5. V mixéru rozmixujte tofu spolu s orestovanou směsí.
  6. Listové těsto vyválejte a vložte do zapékací misky po okraj.
  7. Troubu předehřejte na 180 °C.
  8. Těsto zalijte tofu směsí a navrch poklaďte plátky cukety.
  9. Koláč pečte cca 30 minut do zezlátnutí okrajů.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 1 hodina

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Hledáte další lehké letní recepty z cukety? Vychutnejte si lehký quiche s cuketou a tofu krémem.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend