Užívejte si léto plnými doušky, a to třeba s naším cuketovým koláčem. Díky listovému těstu jej upečete raz dva. Vychutnat si ho můžete k obědu, odpolední svačině či večeři, v teplé či studené podobě.
Slaný cuketový koláč
Ingredience:
- 400 g celozrnného listového těsta
- 400 gramů silken tofu
- 1 větší cuketa
- 1 cibule
- Hrst sušených bylinek (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn, saturejka, šalvěj)
- 1 lžička sušeného česneku
- Špetka pepře
- Špetka černé soli
TIP: Silken tofu je extra jemné s nízkým obsahem tuků a úplně bez konzervantů. Pokud ho neseženete, můžete použít i klasické tofu.
Postup:
- Cuketu rozkrojte na dvě části. Jednu část nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na nepřilnavé pánvi orestujte.
- Do pánve přihoďte nastrouhanou cuketu.
- Směs okořeňte bylinkami, osolte a opepřete.
- V mixéru rozmixujte tofu spolu s orestovanou směsí.
- Listové těsto vyválejte a vložte do zapékací misky po okraj.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Těsto zalijte tofu směsí a navrch poklaďte plátky cukety.
- Koláč pečte cca 30 minut do zezlátnutí okrajů.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Hledáte další lehké letní recepty z cukety? Vychutnejte si lehký quiche s cuketou a tofu krémem.