RECEPT: Čočková polévka s vůní Orientu

Hustá čočková polévka v chladných dnech potěší nejednoho strávníka. Bohatá na bílkoviny, vlákninu, železo a kyselinou listovou poslouží i jako hlavní chod. A ne ledajaký! Orientální koření pozvedne chuť polévky do zcela jiné dimenze.

Orientální čočková polévka

Ingredience:

orientální čočková polévka

Postup:

  1. Čočku předem namočte.
  2. Namočenou čočku propláchněte, zalejte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.
  3. Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.
  4. Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.
  5. Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.
  6. V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.

TIP: Nepřišli jste na chuť kurkumě? Nahraďte ji kari.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také lahodnou polévku z červené čočky s rajčátky.

RECEPT: Čočková polévka s vůní Orientu
5 (100%) 6 hlasů