BezHladovění.cz

RECEPT: Bylinková quinoa s chřestem a piniovými oříšky

Chřestová sezóna trvá
krátce a s ní i možnost ochutnat tuhle zdravou a nutričně vymazlenou
delikatesu. Slibuje snížení cholesterolu, silnější imunitu a očistu těla. Neotálejte
a dejte se do vaření.

Quinoa s bylinkami, chřestem a piniovými oříšky

Ingredience (pro 2 osoby):

Postup:

  1. Quinou uvařte dle
    návodu.
  2. Cibuli a česnek
    oloupejte.
  3. Cibuli rozpulte a
    nakrájejte na půlkolečka.
  4. Česnek nakrájejte
    nadrobno.
  5. Chřest omyjte a
    stonky zbavte dřevnatých konců. Zbylé části stonků nakrájejte na špalíčky.
  6. Na nepřilnavé
    pánvi na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a po chvilce k nim přisypte
    římský kmín.
  7. Ke směsi přihoďte
    nakrájený chřest, přisypte sůl, pepř, přidejte quinou, přilijte tamari a vše
    podlijte trochou vody.
  8. Pánev přiklopte a
    pozvolna duste cca 5 minut.
  9. Mezitím si
    nasekejte nadrobno koriandr a bazalku.
  10. Před podáváním vmíchejte do směsi bylinky a nasucho opražené
    piniové oříšky.

TIP: Nemáte-li doma tamari, použijte klasickou sójovou omáčku.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Objevte 3 další rychlé recepty z quinoy.

RECEPT: Bylinková quinoa s chřestem a piniovými oříšky
5 (100%) 1 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.