RECEPT: Bylinková quinoa s chřestem a piniovými oříšky

Chřestová sezóna trvá

krátce a s ní i možnost ochutnat tuhle zdravou a nutričně vymazlenou
delikatesu. Slibuje snížení cholesterolu, silnější imunitu a očistu těla. Neotálejte
a dejte se do vaření.

Quinoa s bylinkami, chřestem a piniovými oříšky

Ingredience:

  • 150 g bílé quinoy v suchém stavu
  • ½ červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g zeleného chřestu
  • 60 g piniových oříšků
  • Lžička římského kmínu
  • Lžíce tamari
  • Čerstvý koriandr
  • Čerstvá bazalka
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka černého pepře

Postup:

  1. Quinou uvařte dle návodu.
  2. Cibuli a česnek oloupejte.
  3. Cibuli rozpulte a nakrájejte na půlkolečka.
  4. Česnek nakrájejte nadrobno.
  5. Chřest omyjte a stonky zbavte dřevnatých konců. Zbylé části stonků nakrájejte na špalíčky.
  6. Na nepřilnavé pánvi na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a po chvilce k nim přisypte římský kmín.
  7. Ke směsi přihoďte nakrájený chřest, přisypte sůl, pepř, přidejte quinou, přilijte tamari a vše podlijte trochou vody.
  8. Pánev přiklopte a pozvolna duste cca 5 minut.
  9. Mezitím si nasekejte nadrobno koriandr a bazalku.
  10. Před podáváním vmíchejte do směsi bylinky a nasucho opražené piniové oříšky.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

TIP: Nemáte-li doma tamari, použijte klasickou sójovou omáčku.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Objevte 3 další rychlé recepty z quinoy.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.