Chřestová sezóna trvá
krátce a s ní i možnost ochutnat tuhle zdravou a nutričně vymazlenou
delikatesu. Slibuje snížení cholesterolu, silnější imunitu a očistu těla. Neotálejte
a dejte se do vaření.
Quinoa s bylinkami, chřestem a piniovými oříšky
Ingredience:
- 150 g bílé quinoy v suchém stavu
- ½ červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 400 g zeleného chřestu
- 60 g piniových oříšků
- Lžička římského kmínu
- Lžíce tamari
- Čerstvý koriandr
- Čerstvá bazalka
- Špetka himalájské soli
- Špetka černého pepře
Postup:
- Quinou uvařte dle návodu.
- Cibuli a česnek oloupejte.
- Cibuli rozpulte a nakrájejte na půlkolečka.
- Česnek nakrájejte nadrobno.
- Chřest omyjte a stonky zbavte dřevnatých konců. Zbylé části stonků nakrájejte na špalíčky.
- Na nepřilnavé pánvi na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a po chvilce k nim přisypte římský kmín.
- Ke směsi přihoďte nakrájený chřest, přisypte sůl, pepř, přidejte quinou, přilijte tamari a vše podlijte trochou vody.
- Pánev přiklopte a pozvolna duste cca 5 minut.
- Mezitím si nasekejte nadrobno koriandr a bazalku.
- Před podáváním vmíchejte do směsi bylinky a nasucho opražené piniové oříšky.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Nemáte-li doma tamari, použijte klasickou sójovou omáčku.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Objevte 3 další rychlé recepty z quinoy.
reklama