10 otázek pro foodblogerku Báru (reBarbora’s kitchen)

Pro Báru je vaření a focení receptů opravdovou vášní. Její foodblog je kreativní a originální stejně jako autorka sama. A i když pro ni blogování není hlavním zdrojem příjmů, do své tvorby investuje mnohé, zejména lásku. 

1. Kdo je Bára bez kuchyňské zástěry?

Úplně obyčejná holka z maloměsta, která by si ráda plnila sny. Má ráda své blízké, knihy, dobré jídlo, postel, přírodu.. 🙂

2. Co nejraději vaříš a který z tvých receptů se těší největšímu úspěchu?

Nejraději vařím rychlá a nepřekombinovaná jídla, moc mě nebaví piplací práce 🙂 Ale užiju si i vaření takových jídel, jakými jsou třeba beef bourguignon nebo wellington, či buchty, poněvadž pak to stojí za to 🙂

Největší úspěch na blogu mívá většinou sladké. Z poslední doby třeba takové klasické staročeské koblížky, ty mi trhaly rekordy. Dlouhodobě oblíbené jsou i burgery s trhaným masem, ať už celkově, nebo samotné bulky, dále pak pulled pork. I nějaký jednoduchý recept, který si říkám, jestli má vůbec smysl ho publikovat, se nakonec stane u čtenářů hodně oblíbeným.

V rodině a u přátel je to kachní rillettes, na který je recept v mé knize. Taky ale paštiky, roastbeef, domácí pečivo a sladké, je toho víc 🙂

3. K vašim rodinným receptům máš výjimečný vztah. Je mezi nimi nějaký, který by sis netroufla jakkoli poupravit?

Ty staré rodinné recepty moc neupravuji, jen tedy ve sladkých receptech většinou vyměním klasickou mouku za špaldovou a bílý cukr za třtinový.

Na druhou stranu mě baví i ty starší klasické recepty malilinko inovovat, ale který bych si nijak upravit netroufla, to vlastně ani nevím.

kančí guláš na víně

4. Tvoříš také úžasné jedlé dárky. Jaký nejoriginálnější jedlý dárek jsi vyrobila a pro koho?

Moc originální v tom nejsem 🙂 Obdarovávám tím, co vím, že má obdarovaný rád nebo si myslím, že mu dle jeho chutí bude chutnat. Takže často je to právě rillettes, paštiky, různé čokolády, pralinky nebo taky dorty a makronky.

5. Dostáváš i ty ráda něco dobrého k snědku?

No jejej! Jídlo je super dárek. A úplně nejradši mám, když mi někdo přiveze něco z cest, může to být koření, nějaká sladkost, čaj, sušenky… cokoliv! To mě baví hodně.

Moc ráda zkouším nové věci, a když já se nikam nedostanu, tak alespoň takto mohu ochutnávat 🙂

6. Našla tvá vášeň k vaření a psaní blogu pochopení i u tvého okolí?

Dá se říct že ano, rodina už je víceméně naučená počkat až jídlo vyfotím, ale někdy taky nemají trpělivost 🙂

V restauracích už si přátelé taky zvykají, že nejdřív se fotí a až poté jí 😀

7. Co tě na tvé práci nejvíce baví?

Všechno! Miluju blogování od a do z. Vyžívám se ve vymýšlení receptů, ve čtení kuchařských časopisů/knih/blogů (resp. převážně v prohlížení obrázků). Strašně moc mě chytlo focení a stylování jídel, např. u cukroví jsem schopná strávit hodiny a hodiny focením, a hlavně mě hodně baví ta komunikace s lidmi.

Jejich feedback je neuvěřitelný hnací motor. Když mi někdo pošle fotku, co podle mě uvařil, to je prostě maximálně potěšující 🙂

koblížky

8. Může člověka blogování uživit a pokud ano, za jakých předpokladů?

Ano, rozhodně může. Takových blogerek je čím dál víc. Já mezi ně bohužel nepatřím, ale pořád doufám a věřím, že ta láska co do blogování vkládám, se jednou promění v práci, kterou se budu moci uživit.

Dají se psát recepty pro kohokoliv nebo je možné navázat různé spolupráce založené na reklamě. Možností je spousty.

9. Máš tip, jak dnes mezi množstvím blogerů vyniknout?

Určitě by měl být člověk originální a svůj. Toho se držím, na nic si nehraju a jsem to prostě já. Taky je důležité dělat to s láskou a pro to, že to člověka baví, a ne s vidinou peněz nebo produktů zdarma. Takových blogů je taky hodně, kde pak ze skoro každého příspěvku křičí reklama.

10. Pracuješ letos na něčem novém, na co se mohou tvoji fanoušci těšit?

Ano ano! Mám toho v hlavě tolik! Nechci zatím moc prozrazovat, kdyby něco třeba neklaplo, ale prozradím alespoň to, že ještě s dalšíma holkama pracujeme na jednom charitativním projektu.

Brzy na blogu a sociálních sítích oznámím víc, tak mě sledujte, ať vám nic neunikne :).

Děkujeme za rozhovor a přejeme splnění všech tvých snů!

10 otázek pro foodblogerku Báru (reBarbora’s kitchen)
Jak se vám článek líbí?