Kategorie - Recepty s mozzarellou

Čerstvý sýr z buvolího nebo kravského mléka se vyrábí z tvarohu. Celý proces zrání je velmi dlouhý. Tato italská dobrota je plná bílkovin, syrovátky a důležitého vápníku. Díky nízkému obsahu tuků, sacharidů a soli je ideální potravinou při hubnutí.

Sýr je velmi dobře stravitelný a dovolit si ho mohou i ti, kdo mají narušené trávení. Doporučuje se také diabetikům a osobám se srdečními a ledvinovými onemocněními. Vysoký obsah vápníku je skvělým pomocníkem při osteoporóze. Mozzarellu by měly do svého jídelníčku zařadit také těhotné ženy a malé děti.

Mozzarellu seženete v různých velikostech a tvarech. Klasické koule se hodí k přípravě lahůdky caprese – salátu s rajčaty, bazalkou a kořením. Malé třešničky použijte do zeleninového salátu nebo jezte jen tak. Hodí se i pečení a zapékání – na pizzu, těstoviny i k masu.