Kategorie - Recepty s karobem

Karob neboli svatojánský chléb je bohatý na bílkoviny, vitaminy a minerály. Najdeme v něm hlavně hořčík, fosfor, nikl, vápník, železo, vitamin A, D a vitaminy skupiny B. Obsahuje také důležité aminokyseliny a vlákninu.

Má příznivý vliv na trávení. Poradí si s těžkostmi žaludku, průjmem i zácpou. Zároveň snižuje hladinu cholesterolu v krvi a reguluje hladinu krevního cukru. Posiluje kosti a často bývá součástí doplňků stravy při osteoporóze.

V obchodech seženete karobový prášek, karobovou mouku i čokoládu. V kuchyni má široké uplatnění. Vyzkoušejte domácí čokoládu, přidejte ho do těsta na sušenky, upečte domácí müsli tyčinky, dochuťte s ním kaši nebo jogurt. Skvěle chutnají také karobové brownies, chléb nebo muffiny.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Chia pudink s banánem

Chia pudinky jsou dnes „opravdovým“ hitem. Je to něco jiného, nového, navíc zdravého a s množstvím variací. Můžete si připravit základní verzi, kterou lze libovolně doplňovat o nejrůznější dobroty. Protože je léto...

RECEPT: Zdravá domácí nutella

Arašídová a jiná ořechová másla jsou tak úžasná, že vám nikdy jedna lžíce nepostačí. Mnohdy máte co dělat, abyste se neprobojovali na dno sklenice, je to tak? Budiž vám útěchou, že jde opravdu o zdravé tuky a nedáváte...