Kategorie - Recepty s houbami

Houby patří díky své nezaměnitelné chuti a vůni k milovaným i nenáviděným potravinám. Ale jedno je jisté: Mají minimum kalorií, zato spousty vlákniny, bílkovin, vitaminů – skupiny B, vitamin i provitamin A. Dodávají také minerální látky, hlavně hořčík, draslík, vápník a železo.

Vysoké množství vlákniny v houbách podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu a odstraňuje zácpu. Minimální kalorická hodnota z nich dělá ideální potravinu pro redukční dietu. Řada hub posiluje i celkovou obranyschopnost. Hlíva ústřičná, shiitake a reishi houby mají antibakteriální, protiplísňové, protinádorové a detoxikační účinky.

Houby připravujte s minimem tuku a přidejte k nim zeleninu. Zlepšíte tak jejich stravitelnost. K nejlepším jídlům z hub patří bramboračka, houbové rizoto, smaženice nebo houbová omáčka na různé způsoby.

RECEPT: Tofu čína s cuketou

Chcete svůj bezmasý jídelníček rozšířit o další zdravé jídlo plné přirozených chutí? Vyzkoušejte čínu bohatou na zeleninu a rostlinnou bílkovinu, s minimem tuku a kvalitními sacharidy. Zeleninová čína s cuketou a tofu...