Kategorie - Recepty s hruškami

Hrušky svou lahodnou chutí zpříjemňují nástup sychravého podzimu. Kromě vody obsahují hodně sacharidů, vlákniny a dalších výživných látek. Nachází se v nich vitamin C, vitamin E, vitaminy skupiny B, draslík, hořčík, železo, měď, mangan a zinek.

Hrušky mají protizánětlivé, močopudné, stahující, detoxikační a mírně projímavé účinky. Posilují obranyschopnost těla, bojují se zácpou, snižují krevní tlak a podporují činnost ledvin. Hrušky jsou proto ideální potravinou do redukčních a očistných jídelníčků.

Společně s jablky, citrusy a řapíkatým celerem jsou výborné do smoothie a čerstvých šťáv. Z hrušek vyrobíte chutný džem, povidla či kompot. Oblíbené jsou i dezerty a moučníky, jako např. hruškový koláč nebo nakládaná hruška v červeném víně. Hrušky se výborně doplňují s čokoládou, smetanou, jablky, ořechy a plísňovými sýry.