Kategorie - Recepty s datlovým sirupem

Datlový sirup má vysokou nutriční hodnotu a je výbornou alternativou k bílému cukru. Obsahuje důležité vitaminy, minerály, sacharidy, proteiny i vlákninu. Najdeme v něm zejména vápník, hořčík, fosfor, zinek, železo, sodík, thiamin, riboflavin, niacin, kyselinu listovou, vitamin A a K.

Pozitivní je nejen složení sirupu, ale také účinky na lidské tělo. Je lehce stravitelný, a proto ideální pro osoby se zažívacími potížemi. Působí jako prevence rakoviny tlustého střeva, snižuje riziko vzniku srdečně-cévních onemocnění a upravuje hladinu cholesterolu v krvi. Draslík pomáhá bojovat proti otokům a bolestem.

Slaďte jím čaj, kaši, pudink, smoothie i jogurt. Skvěle se hodí i na palačinky, lívance a do ovocných salátů. Pokud rádi pečete koláče a bábovky, přidejte ho do těsta místo cukru.

RECEPT: Dušené zelí s cibulí a jablky

Dejte tělu vitaminy, obzvlášť s blížícím se koncem zimy. V zelí je jich spousta, denně postačí vám dvě tři sousta. S jablkem a datlemi vaše zažívání upraví. Pomáhá i psychice, ovšem tělesnému zdraví nejvíce...

RECEPT: Tofu řezy na plech ála míša

Řezy patří k oblíbeným moučníkům hodícím se pro slavnostní i běžné příležitosti. O recept na jedny výjimečně lahodné se s vámi rádi podělíme. Tvaroh ani jablka v nich ale nehledejte. Jde o jinou parádu, a...