Máte doma cuketu navíc? Šup s ní do perníku. Chuť moučníku nezkazí, naopak mu propůjčí vláčnou a kyprou texturu. Ideální způsob, jak zvýšit příjem vlákniny a zeleniny v jídelníčku. Vláčný perník s cuketou Ingredience: 2...
Kategorie - Recepty s datlovou pastou
Datlová pasta se vyrábí pomletím sušených datlí a je bohatá na sacharidy, vlákninu, provitamin A, vitamin E, biotin, kyselinu pantotenovou, draslík, fosfor, vápník, mangan, měď, chlór, zinek a železo.
Sušené datle zlepšují schopnost soustředit se, povzbuzují mozek, zlepšují náladu a také zklidňují psychiku a přinášejí klidný a hluboký spánek. Pasta z datlí díky vysokému obsahu vlákniny zažene hlad a na dlouhou dobu zasytí. Při pravidelné konzumaci posílí vaše srdce, plíce i nervový systém.
Datlová pasta slouží jako zdravé sladidlo. Můžete ji použít na výrobu vlastních ovocných tyčinek nebo k oslazení moučníků, kaší či pudinků. Výborně chutná také v kombinaci s tvrdými a měkkými sýry.