Kategorie - Recepty s broskví

Šťavnaté broskve jsou oblíbenou dobrotou, kterou si klidně dopřejte i při hubnutí. Obsahují zdravé sacharidy, bílkoviny, vlákninu, selen, mangan, draslík, hořčík, fosfor, měď, zinek a železo. Navíc jsou bohaté i na vitaminy A, B včetně kyseliny listové, C, E a K.

Konzumací broskví posílíte imunitu, podpoříte trávení, upravíte hladinu krevního cukru, zklidníte nervy a bude se vám i lépe spát. Látky obsažené v broskvích působí preventivně proti vzniku různých civilizačních chorob a chudokrevnosti. Navíc po nich budete mít krásné vlasy, nehty i pokožku.

Z broskví si připravte třeba chutný koláč, kompot či marmeládu. Nebojte se zkombinovat je s kuřecím či krůtím masem, umixujte lahodné smoothie nebo si připravte broskvový salát.

RECEPT: Bulgur na sladko

Bulgur, seznamte se… Pro ty, pro které je bulgur úplnou novinkou, nejprve krátké seznámení. Bulgur je předvařená a nadrobno nasekaná celozrnná pšenice. Tím, že je pšenice již předvařená je mnohem stravitelnější a...

RECEPT: Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které...