BezHladovění.cz

Únorový jídelníček na celý týden (4/4)

Do Velikonoc zbývá už jen 5 týdnů! Dnes je vnímáme spíše jako čas prázdnin, pečení velikonočního beránka a barvení vajíček. Původně však měly zcela jinou symboliku, která se vztahovala i k jídlu a poměrně přísnému půstu.

Období velikonočních příprav by měla provázet střídmost, které bychom se měli držet i po zbytek roku. Za typicky postní potraviny pokládáme luštěniny, ryby a brambory.

K Velikonocům patří ale i pečení sladkých dobrot. Na občasném mlsání přeci není nic špatného, ba naopak. Když si jednou za čas dovolíme kousek mazance, vyhneme se následným katastrofálním náletům na ledničku.

reklama

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  snadné recepty z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně
 

Pondělí

Snídaně: Kornspitz, cizrnová pomazánka, ledový salát

Dopolední svačina: Ovocný jogurt, dýňová semínka

Oběd: Pstruh na másle, mrkvovo-bramborová kaše

Odpolední svačina: Mazanec s hrozinkami

Večeře: Čočkovo-bulgurové kuličky s česnekovým dipem, jarní salát

cook-982004_640

Úterý

Snídaně: Domácí slunečnicový chléb, margarín, plátkový sýr, rajče

Dopolední svačina: Grapefruit, bílý jogurt

Oběd: Pohanka se směsí z čerstvého špenátu a mandlí

Odpolední svačina: Poctivá šunka s křenem, žitný chléb

Večeře: Žlutý hrách s máslovou dýní na indický způsob

šunka s křenem a chlebem

Středa

Snídaně: Ovesná kaše s mletými vlašskými ořechy

Dopolední svačina: Kefír, mandarinka

Oběd: Pečený losos s houbovým ragú a rýžovými noky

Odpolední svačina: Masová roláda, paprika

Večeře: Luštěninová polévka s kroupami

Čtvrtek

Snídaně: Acidofilní mléko, psyllium, jahody

Dopolední svačina: Kukuřičný chlebík, mrkvová pomazánka

Oběd: Štika se švestkovou omáčkou, vařené brambory, špenátová polévka

Odpolední svačina: Paprikový salát s jogurtem, bylinkami a opečenými tousty

Večeře: Cuketová směs, divoká rýže a uzené tofu

acidofilní mléko + jahody

Pátek

Snídaně: Mléčná rýže s kousky broskve

Dopolední svačina: Ředkvičkový krém s řepou a jablkem, knäckebrot

Oběd: Nádivka z celozrnného pečiva, vejce, vařená brokolice

Odpolední svačina: Domácí tvarohový šáteček

Večeře: Filé s fazolkami, lehký bramborový salát s jogurtem

nádivka

Sobota

Snídaně: Podmáslí, kukuřičné lupínky a sušené banány

Dopolední svačina: Kaiserka, budapešťská pomazánka, červená paprika

Oběd: Pangasius s koprovou omáčkou, pečené brambory

Odpolední svačina: Pohankovo-mandlová roláda

Večeře: Brambory vařené ve slupce, vařený listový špenát s česnekem, cizrna

kukuřičné lupínky s banánem a podmáslím

Neděle

Snídaně: Našlehaný tvaroh, džem, sypané müsli

Dopolední svačina: Hruška, syrovátkový nápoj

Oběd: Domácí vaječná tlačenka s tmavou bagetou, rajčatový salát

Odpolední svačina: Knäckebrot, pesto z černých oliv, okurka

Večeře: Jáhly v rajčatové omáčce se sójovými kostkami

džem + müsli + tvaroh
Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Tereza Pechová

Tereza Pechová

Vždy jsem tíhla k dobrému jídlu a trávení času v přírodě při nejrůznějších sportovních aktivitách. Právě zájem o zdravý životní styl a zjištění, na kolik je naše zdraví ovlivněno tím co jíme, mě přivedlo k absolvování oboru Nutriční terapie.

Share via
Send this to a friend