Zeleninový vývar se špenátovými nudlemi

I tak obyčejná věc, jako je zeleninový vývar, jde pojmout trochu jinak, kreativněji. Nejen u malých strávníků hned vzroste na atraktivitě. Klíčem je obarvit palačinkové těsto nazeleno. K tomu skvěle poslouží baby špenát, díky kterému bude polévka zas o kus zdravější.

Množství4 porce

Ingredience

Na celestinské nudle
 pořádná hrst špenátu
Na zeleninový vývar
 2 menší mrkve
 1 petržel
 kousek celeru
 2 stonky jarní cibulky / kousek pórku
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 pár natí z mrkve
 svazek listové petržele
 pár větviček tymiánu
 2,50 l vody
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě - Grilovací speciál

  • 65 fantastických receptů, díky kterým u grilu zazáří každý
  • 12 originálních bezmasých lahůdek včetně oblíbeného hermelínu
  • Domácí dipy a zálivky bez skrytých kalorií
  • Recepty jen z pár ingrediencí, které koupíte v běžném supermarketu
  • 14 skvělých nápadů na párty jídla včetně obložených chlebíčků
  • Extra tipy k volbě grilu, solení masa i výběru nápojů
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400 - 550 kcal
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Veškerou zeleninu důkladně omyjte. Pokud chcete, můžete ji oloupat a nakrájet na menší kusy.

2

Vložte zeleninu do hrnce a zalijte studenou vodou.

3

Prudce přiveďte k varu, zmírněte plamen a nechte probublávat.

4

Vařte od půl hodiny do hodiny, záleží na velikosti zeleniny.

5

Zhruba v polovině varu přidejte bylinky a koření.

6

Na závěr vývar sceďte a nechte vychladnout.

7

Zatímco se vaří vývar, připravte nudle.

8

V mixéru rozmixujte omytý špenát s mlékem a tuto směs prošlehejte s moukou a špetkou soli.

9

Nechte chvíli odpočinout a smažte tenké palačinky.

10

Ty nakrájejte na co nejtenčí plátky, rozložte je po talíři a zalijte vývarem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na celestinské nudle
 pořádná hrst špenátu
Na zeleninový vývar
 2 menší mrkve
 1 petržel
 kousek celeru
 2 stonky jarní cibulky / kousek pórku
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 pár natí z mrkve
 svazek listové petržele
 pár větviček tymiánu
 2,50 l vody

Postup

1

Veškerou zeleninu důkladně omyjte. Pokud chcete, můžete ji oloupat a nakrájet na menší kusy.

2

Vložte zeleninu do hrnce a zalijte studenou vodou.

3

Prudce přiveďte k varu, zmírněte plamen a nechte probublávat.

4

Vařte od půl hodiny do hodiny, záleží na velikosti zeleniny.

5

Zhruba v polovině varu přidejte bylinky a koření.

6

Na závěr vývar sceďte a nechte vychladnout.

7

Zatímco se vaří vývar, připravte nudle.

8

V mixéru rozmixujte omytý špenát s mlékem a tuto směs prošlehejte s moukou a špetkou soli.

9

Nechte chvíli odpočinout a smažte tenké palačinky.

10

Ty nakrájejte na co nejtenčí plátky, rozložte je po talíři a zalijte vývarem.

Zeleninový vývar se špenátovými nudlemi
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít