Zeleninový Boršč

Pro milovníky hutných zeleninových polévek tu je recept na bezmasý boršč. Tak jako existuje milion verzí českých bramboraček, ani boršč není výjimkou. Boršč je oblíbený pokrm především v ukrajinské a ruské národní kuchyni.

Množství1 porce

Ingredience

 1 cibule
 150 g bílého hlávkového zelí
 150 g kořenové zeleniny
 2 loupaná rajčata
 2 červené řepy
 3 větší brambory
 4 lžíce rajského protlaku
 23 stroužky česneku
 2 l vody
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Nejprve si nachystáme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme nadrobno, červenou řepu, kořenovou zeleninu, spařená oloupaná rajčata a brambory nakrájíme na kostičky. Zelí nakrouháme nožem na jemno.

2

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a červenou řepu. Chvilku opékáme, pak zamícháme rajský protlak a přidáme necelé 2 litry vody. V tento moment již do polévky přisypeme brambory, krouhané zelí, rajčata, bobkové listy a pepř.

3

Vaříme přibližně 20 minut (i déle) do změknutí zeleniny. Dochutíme česnekem, solí a podle chuti octem. Podáváme se lžící zakysané smetany navrch.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 cibule
 150 g bílého hlávkového zelí
 150 g kořenové zeleniny
 2 loupaná rajčata
 2 červené řepy
 3 větší brambory
 4 lžíce rajského protlaku
 23 stroužky česneku
 2 l vody

Postup

1

Nejprve si nachystáme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme nadrobno, červenou řepu, kořenovou zeleninu, spařená oloupaná rajčata a brambory nakrájíme na kostičky. Zelí nakrouháme nožem na jemno.

2

Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a červenou řepu. Chvilku opékáme, pak zamícháme rajský protlak a přidáme necelé 2 litry vody. V tento moment již do polévky přisypeme brambory, krouhané zelí, rajčata, bobkové listy a pepř.

3

Vaříme přibližně 20 minut (i déle) do změknutí zeleniny. Dochutíme česnekem, solí a podle chuti octem. Podáváme se lžící zakysané smetany navrch.

Zeleninový Boršč
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

Nenechte si ujít