Zelené kari s krůtím masem

Krůtí maso se řadí mezi zdravé potraviny. Má ze všech druhů mas nejnižší obsah tuku, vysoké množství zinku a také vitamín B12. Dodává kvalitní bílkoviny. Krůtí prsa se hodí pro minutková jídla. Jedním z nich je i toto skvělé kari.

Množství2 porce

Ingredience

 400 g krůtích prsou
 1 cibule
 200 ml kuřecího vývaru
 trocha bramborového škrobu na zahuštění
 máta na ozdobení
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Krůtí prsa omyjte a nakrájejte je na větší kostky či nudličky.

2

Cibuli pokrájejte nadrobno.

3

Do hluboké pánve nalijte olej.

4

Na rozpálený olej vhoďte nakrájenou cibuli.

5

Když zesklovatí, přidejte do pánve krůtí maso a ze všech stran orestujte.

6

Přidejte kari, promíchejte a přilijte vývar.

7

Pánev zakryjte a nechte probublávat cca 10 minut, dokud se vývar nezredukuje.

8

Poté přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a sůl.

9

Nechte opět provařit, dokud se tekutina nezredukuje.

10

Pokud se vám zdá omáčka řídká, smíchejte trochu bramborového škrobu v troše vody, rozmíchaný škrob vlijte do omáčky a nechte 10 minut provařit.

11

Podávejte s rýží, zdobené čerstvou mátou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 400 g krůtích prsou
 1 cibule
 200 ml kuřecího vývaru
 trocha bramborového škrobu na zahuštění
 máta na ozdobení

Postup

1

Krůtí prsa omyjte a nakrájejte je na větší kostky či nudličky.

2

Cibuli pokrájejte nadrobno.

3

Do hluboké pánve nalijte olej.

4

Na rozpálený olej vhoďte nakrájenou cibuli.

5

Když zesklovatí, přidejte do pánve krůtí maso a ze všech stran orestujte.

6

Přidejte kari, promíchejte a přilijte vývar.

7

Pánev zakryjte a nechte probublávat cca 10 minut, dokud se vývar nezredukuje.

8

Poté přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a sůl.

9

Nechte opět provařit, dokud se tekutina nezredukuje.

10

Pokud se vám zdá omáčka řídká, smíchejte trochu bramborového škrobu v troše vody, rozmíchaný škrob vlijte do omáčky a nechte 10 minut provařit.

11

Podávejte s rýží, zdobené čerstvou mátou.

Zelené kari s krůtím masem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít