Bezhladoveni.cz

Zdravý jablkový závin ze špaldové mouky

Jablečný štrůdl je nedílnou součástí vánočního menu. Dokonalou tečkou může být i netažený, či připravený z jiného než listového těsta. Například ten náš, z celozrnné mouky, provoněný skořicí a oříšky, nezatíží vaše bříška jako jiné moučníky.

Množství
Celkový čas2 hodin

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Fazole spolu s kokosovým mlékem a solí rozmixujte do krémové konzistence.

2

Do rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.

3

Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.

4

Mezitím vlašské ořechy namelte najemno a jablka nastrouhejte nahrubo.

5

Nastrouhaná jablka zbavte přebytečné šťávy, poprašte je skořicí a přisypte k nim rozinky (spařené vroucí vodou).

6

Odležené těsto rovnoměrně rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm.

7

Povrch těsta posypte částí ořechové moučky, na ní rozprostřete jablka a opatrně je zaviňte.

8

Závin i s pečicím papírem přendejte na plech, potřete ho mlékem, posypte zbylou ořechovou drtí a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30–40 minut do zezlátnutí. Průběžně jej kontrolujte.

9

Upečený závin nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Typ jídla, Způsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Postup

1

Fazole spolu s kokosovým mlékem a solí rozmixujte do krémové konzistence.

2

Do rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.

3

Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.

4

Mezitím vlašské ořechy namelte najemno a jablka nastrouhejte nahrubo.

5

Nastrouhaná jablka zbavte přebytečné šťávy, poprašte je skořicí a přisypte k nim rozinky (spařené vroucí vodou).

6

Odležené těsto rovnoměrně rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm.

7

Povrch těsta posypte částí ořechové moučky, na ní rozprostřete jablka a opatrně je zaviňte.

8

Závin i s pečicím papírem přendejte na plech, potřete ho mlékem, posypte zbylou ořechovou drtí a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30–40 minut do zezlátnutí. Průběžně jej kontrolujte.

9

Upečený závin nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Zdravý jablkový závin ze špaldové mouky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama