Zdravý jablkový závin ze špaldové mouky

Jablečný štrůdl je nedílnou součástí vánočního menu. Dokonalou tečkou může být i netažený, či připravený z jiného než listového těsta. Například ten náš, z celozrnné mouky, provoněný skořicí a oříšky, nezatíží vaše bříška jako jiné moučníky.

Množství
Celkový čas2 hodin

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Fazole spolu s kokosovým mlékem a solí rozmixujte do krémové konzistence.

2

Do rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.

3

Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.

4

Mezitím vlašské ořechy namelte najemno a jablka nastrouhejte nahrubo.

5

Nastrouhaná jablka zbavte přebytečné šťávy, poprašte je skořicí a přisypte k nim rozinky (spařené vroucí vodou).

6

Odležené těsto rovnoměrně rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm.

7

Povrch těsta posypte částí ořechové moučky, na ní rozprostřete jablka a opatrně je zaviňte.

8

Závin i s pečicím papírem přendejte na plech, potřete ho mlékem, posypte zbylou ořechovou drtí a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30–40 minut do zezlátnutí. Průběžně jej kontrolujte.

9

Upečený závin nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Typ jídla, Způsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Fazole spolu s kokosovým mlékem a solí rozmixujte do krémové konzistence.

2

Do rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.

3

Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.

4

Mezitím vlašské ořechy namelte najemno a jablka nastrouhejte nahrubo.

5

Nastrouhaná jablka zbavte přebytečné šťávy, poprašte je skořicí a přisypte k nim rozinky (spařené vroucí vodou).

6

Odležené těsto rovnoměrně rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm.

7

Povrch těsta posypte částí ořechové moučky, na ní rozprostřete jablka a opatrně je zaviňte.

8

Závin i s pečicím papírem přendejte na plech, potřete ho mlékem, posypte zbylou ořechovou drtí a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30–40 minut do zezlátnutí. Průběžně jej kontrolujte.

9

Upečený závin nechte vychladnout při pokojové teplotě.

Zdravý jablkový závin ze špaldové mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít