Zdravý dort pro vegany

Dort k narozeninám, svatbě či jiné příležitosti nemusí být plný máslového krému, čokoládové polevy, marcipánu, vajec, bílé mouky nebo cukru.

Množství1 porce

Ingredience

Na korpus
 1 středně velká červená řepa
 1 hrnek ovesné mouky
 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
Na šlehačku
 2 lžíce šťávy z červené řepy
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

Červenou řepu si upečeme či uvaříme doměkka.

4

Necháme zchladnout, oloupeme a rozmixujeme v hladké pyré s trochou vody.

5

V míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou.

6

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s vanilkovým extraktem, rostlinným mlékem a řepovým pyré.

7

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

8

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 50 minut.

9

Mezitím si připravíme šlehačku.

10

Otevřeme plechovku kokosového mléka, použijeme pouze tučnou část a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, šťávou z červené řepy a rýžovým sirupem v tuhou šlehačku.

11

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed. Na obrázku je potřený jen na povrchu a ozdobený hroznovým vínem.

12

Víme, že se vás už sbíhají sliny, ale aspoň chvilku by si dort měl odpočinout v lednici.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na korpus
 1 středně velká červená řepa
 1 hrnek ovesné mouky
 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
Na šlehačku
 2 lžíce šťávy z červené řepy

Postup

1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

Červenou řepu si upečeme či uvaříme doměkka.

4

Necháme zchladnout, oloupeme a rozmixujeme v hladké pyré s trochou vody.

5

V míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou.

6

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s vanilkovým extraktem, rostlinným mlékem a řepovým pyré.

7

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

8

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 50 minut.

9

Mezitím si připravíme šlehačku.

10

Otevřeme plechovku kokosového mléka, použijeme pouze tučnou část a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, šťávou z červené řepy a rýžovým sirupem v tuhou šlehačku.

11

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed. Na obrázku je potřený jen na povrchu a ozdobený hroznovým vínem.

12

Víme, že se vás už sbíhají sliny, ale aspoň chvilku by si dort měl odpočinout v lednici.

Zdravý dort pro vegany
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít