Print Options:

Zdravý dort pro vegany

Množství1 porce

Na korpus
 1 středně velká červená řepa
 1 hrnek rýžové mouky
 1 hrnek ovesné mouky
 2 lžíce raw kakaového prášku
 ½ hrnku kokosového cukru
 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka soli
 1 lžička vanilkového extraktu
 ¼ hrnku kokosového oleje
 1 hrnek rostlinného mléka
Na šlehačku
 1 plechovka kokosového mléka
 špetka vanilkového prášku
 2 lžíce šťávy z červené řepy
 2 lžíce rýžového sirupu
1

Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.

2

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

3

Červenou řepu si upečeme či uvaříme doměkka.

4

Necháme zchladnout, oloupeme a rozmixujeme v hladké pyré s trochou vody.

5

V míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou.

6

V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s vanilkovým extraktem, rostlinným mlékem a řepovým pyré.

7

Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.

8

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 50 minut.

9

Mezitím si připravíme šlehačku.

10

Otevřeme plechovku kokosového mléka, použijeme pouze tučnou část a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, šťávou z červené řepy a rýžovým sirupem v tuhou šlehačku.

11

Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed. Na obrázku je potřený jen na povrchu a ozdobený hroznovým vínem.

12

Víme, že se vás už sbíhají sliny, ale aspoň chvilku by si dort měl odpočinout v lednici.