Zdravé zeleninové chipsy nejen na Silvestra

Lámete si hlavu nad tím, čím zdravým na Silvestra pohostíte rodinu? Vsaďte na domácí chipsy z trouby. Jejich uzenou příchutí uděláte radost i milovníkům masa.

Množství3 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 batát
 brambora
 mrkev
 kousek bulvového celeru
 1 lžíce cizrnové mouky
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Zeleninu oškrábejte a nakrájejte na stejně široké hranolky nebo jiné tvary dle fantazie.

2

Nakrájenou zeleninu pokapejte olejem a obalte v droždí, mouce, paprice, soli a pepři.

3

Obalené hranolky rozmístěte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na cca 200 °C dokřupava (doba pečení závisí na šířce hranolek).

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 batát
 brambora
 mrkev
 kousek bulvového celeru
 1 lžíce cizrnové mouky

Postup

1

Zeleninu oškrábejte a nakrájejte na stejně široké hranolky nebo jiné tvary dle fantazie.

2

Nakrájenou zeleninu pokapejte olejem a obalte v droždí, mouce, paprice, soli a pepři.

3

Obalené hranolky rozmístěte na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na cca 200 °C dokřupava (doba pečení závisí na šířce hranolek).

Zdravé zeleninové chipsy nejen na Silvestra
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít