Domácí zdravé müsli tyčinky

Müsli tyčinky z ovesných vloček jsou výborné jako zdravá svačinka. Mají vysoký podíl bílkovin, minerálních látek, vlákniny i mastných kyselin.

Množství1 porce

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

2

V hrnci pomalu rozehřejte máslo a med (nebo cukr). Míchejte, dokud se vše nerozpustí. Přiveďte k varu. Cca 3 minuty vařte, dokud sirup nezačne houstnout. Pak jej sundejte z ohně.

3

Na pánvi zlehka osmahněte zbylé ingredience (s výjimkou ovoce).

4

Zalijte sirupem, přidejte ovoce, vše důkladně promíchejte a rozprostřete na plech. Uhlaďte a dejte péct cca na 20 minut dozlatova.

5

Po vychladnutí dejte ztuhnout do lednice. Pak rozkrájejte na tyčinky cca 6 x 2 cm.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

2

V hrnci pomalu rozehřejte máslo a med (nebo cukr). Míchejte, dokud se vše nerozpustí. Přiveďte k varu. Cca 3 minuty vařte, dokud sirup nezačne houstnout. Pak jej sundejte z ohně.

3

Na pánvi zlehka osmahněte zbylé ingredience (s výjimkou ovoce).

4

Zalijte sirupem, přidejte ovoce, vše důkladně promíchejte a rozprostřete na plech. Uhlaďte a dejte péct cca na 20 minut dozlatova.

5

Po vychladnutí dejte ztuhnout do lednice. Pak rozkrájejte na tyčinky cca 6 x 2 cm.

Domácí zdravé müsli tyčinky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zuzana Veselá

Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

Nenechte si ujít