Bezlepková vosí hnízda

O nejoblíbenější vánoční cukroví vás nemůžeme připravit, zvlášť, můžete-li si na něm pochutnat ve zdravější podobě. Zapomeňte tedy na klasiku plnou rumu slepovanou piškoty a dejte přednost bezlepkové variantě, jež vám, věříme, rovněž padne do noty.

Množství

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Ořechy předem namočte, nejlépe přes noc.

2

Vodu z ořechů slijte a ořechy přihoďte do mixéru k datlové pastě.

3

K ingrediencím přidejte rumové aroma a vše společně rozmixujte do konzistence hladkého, lepivého těsta.

4

Těsto dejte alespoň na hodinu odpočinout do chladu.

5

Poté jej vtlačte do formiček, uprostřed každé vytvořte důlek, vyplňte ho ořechovým máslem, přiklopte sušenkou a vyklopte.

6

Vosí hnízda skladujte v chladu v dobře uzavíratelné nádobě.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Postup

1

Ořechy předem namočte, nejlépe přes noc.

2

Vodu z ořechů slijte a ořechy přihoďte do mixéru k datlové pastě.

3

K ingrediencím přidejte rumové aroma a vše společně rozmixujte do konzistence hladkého, lepivého těsta.

4

Těsto dejte alespoň na hodinu odpočinout do chladu.

5

Poté jej vtlačte do formiček, uprostřed každé vytvořte důlek, vyplňte ho ořechovým máslem, přiklopte sušenkou a vyklopte.

6

Vosí hnízda skladujte v chladu v dobře uzavíratelné nádobě.

Bezlepková vosí hnízda
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít