Zapečené těstoviny s kešu krémem a rajčaty

V italské kuchyni se fantazii meze nekladou. Ochutnejte lahodné, krémové těstoviny v odlehčené verzi. Bez masa a sýru, zato s porcí bylinek a zbožňovanými kešu oříšky. Fantastická kombinace, co říkáte?

Množství2 porce
Čas přípravy7 hodinČas vaření35 minutCelkový čas7 hodin 35 minut

Ingredience

 4 hrsti bezlepkových těstovin
 1 hrnek kešu ořechů + 1 hrnek vody
 šťáva z ½ citrónu
 2 ½ lžíce lahůdkového droždí bez sladu
 400 g rajčat
 4 lžíce 100% rajčatového protlaku
 1 lžička sušeného česneku
 1 lžička sušené bazalky
 1 lžička sušeného oregana
 špetka pepře
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Aktivujte ořechy ve vodě alespoň po dobu 7 hodin.

2

Vodu z předem namočených ořechů slijte a ořechy spolu s lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a trochou vody rozmixujte do krémové konzistence. Pár ořechů si ponechejte na závěrečnou posypku.

3

Těstoviny uvařte dle návodu.

4

V hluboké pánvi poduste rajčata nakrájená na malé kousky, přidejte k nim protlak, bazalku, oregano, pepř a česnek.

5

Do zapékací misky s nepřilnavým povrchem vložte uvařené (scezené a propláchnuté) těstoviny, zalijte je rajčatovou omáčkou, kešu krémem, a nakonec vše posypte zbylými, najemno rozdrcenými ořechy.

6

Misku vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 4 hrsti bezlepkových těstovin
 1 hrnek kešu ořechů + 1 hrnek vody
 šťáva z ½ citrónu
 2 ½ lžíce lahůdkového droždí bez sladu
 400 g rajčat
 4 lžíce 100% rajčatového protlaku
 1 lžička sušeného česneku
 1 lžička sušené bazalky
 1 lžička sušeného oregana
 špetka pepře

Postup

1

Aktivujte ořechy ve vodě alespoň po dobu 7 hodin.

2

Vodu z předem namočených ořechů slijte a ořechy spolu s lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a trochou vody rozmixujte do krémové konzistence. Pár ořechů si ponechejte na závěrečnou posypku.

3

Těstoviny uvařte dle návodu.

4

V hluboké pánvi poduste rajčata nakrájená na malé kousky, přidejte k nim protlak, bazalku, oregano, pepř a česnek.

5

Do zapékací misky s nepřilnavým povrchem vložte uvařené (scezené a propláchnuté) těstoviny, zalijte je rajčatovou omáčkou, kešu krémem, a nakonec vše posypte zbylými, najemno rozdrcenými ořechy.

6

Misku vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut.

Notes

Zapečené těstoviny s kešu krémem a rajčaty
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.