Vepřová panenka na kari s omáčkou

Vepřová panenka patří k těm nejkvalitnějším druhům mas. Chutná skvěle, má jemnou strukturu a obsahuje minimum tuku. S kari kořením a chilli vytváří nezaměnitelnou chuťovou kombinaci.

Množství4 porce

Ingredience

 400 g vepřové panenky
 3 velké mrkve
 2 menší pórky (nebo 1 velký)
 2 cibule
 200 g žampionů
 1 konzerva sterilované kukuřice
 10 lžic vody
 4 stroužky česneku
 1 lžička bramborového škrobu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě - Grilovací speciál

  • 65 fantastických receptů, díky kterým u grilu zazáří každý
  • 12 originálních bezmasých lahůdek včetně oblíbeného hermelínu
  • Domácí dipy a zálivky bez skrytých kalorií
  • Recepty jen z pár ingrediencí, které koupíte v běžném supermarketu
  • 14 skvělých nápadů na párty jídla včetně obložených chlebíčků
  • Extra tipy k volbě grilu, solení masa i výběru nápojů
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400 - 550 kcal
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké nudličky a naložte do směsi kari, chilli a pepře.

2

Do malého kastrůlku nalijte ocet, sójovou omáčku, vodu a zahřejte.

3

Přidejte prolisovaný česnek, chilli a za stálého míchání vařte 5 minut.

4

Nakonec do omáčky nalijte med, přisypte bramborový škrob a po 2 minutách míchání odstavte z plotny.

5

Veškerou zeleninu i houby očistěte. Cibule pak nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, pórek a žampiony na kolečka.

6

Maso krátce osmahněte na oleji a poté vyndejte z pánve.

7

V pánvi nechte zbytek oleje i výpek z masa a orestujte na něm cibulku.

8

K cibuli přihoďte také mrkev, podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.

9

Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte k ní pórek, opět přiklopte a nechte chvíli dusit.

10

Když je pórek měkký, přidejte do pánve žampiony, kukuřici a již orestované maso. Několik minut ještě nechte směs dusit.

11

Než se směs masa a zeleniny uvaří, dejte si vedle vařit nudle.

12

Podávejte společně s omáčkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 400 g vepřové panenky
 3 velké mrkve
 2 menší pórky (nebo 1 velký)
 2 cibule
 200 g žampionů
 1 konzerva sterilované kukuřice
 10 lžic vody
 4 stroužky česneku
 1 lžička bramborového škrobu

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké nudličky a naložte do směsi kari, chilli a pepře.

2

Do malého kastrůlku nalijte ocet, sójovou omáčku, vodu a zahřejte.

3

Přidejte prolisovaný česnek, chilli a za stálého míchání vařte 5 minut.

4

Nakonec do omáčky nalijte med, přisypte bramborový škrob a po 2 minutách míchání odstavte z plotny.

5

Veškerou zeleninu i houby očistěte. Cibule pak nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, pórek a žampiony na kolečka.

6

Maso krátce osmahněte na oleji a poté vyndejte z pánve.

7

V pánvi nechte zbytek oleje i výpek z masa a orestujte na něm cibulku.

8

K cibuli přihoďte také mrkev, podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.

9

Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte k ní pórek, opět přiklopte a nechte chvíli dusit.

10

Když je pórek měkký, přidejte do pánve žampiony, kukuřici a již orestované maso. Několik minut ještě nechte směs dusit.

11

Než se směs masa a zeleniny uvaří, dejte si vedle vařit nudle.

12

Podávejte společně s omáčkou.

Vepřová panenka na kari s omáčkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít