Bezhladoveni.cz

Vepřová panenka na kari s omáčkou

Vepřová panenka patří k těm nejkvalitnějším druhům mas. Chutná skvěle, má jemnou strukturu a obsahuje minimum tuku. S kari kořením a chilli vytváří nezaměnitelnou chuťovou kombinaci.

Množství4 porce

Ingredience

 400 g vepřové panenky
 3 velké mrkve
 2 menší pórky (nebo 1 velký)
 2 cibule
 200 g žampionů
 1 konzerva sterilované kukuřice
 10 lžic vody
 4 stroužky česneku
 1 lžička bramborového škrobu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké nudličky a naložte do směsi kari, chilli a pepře.

2

Do malého kastrůlku nalijte ocet, sójovou omáčku, vodu a zahřejte.

3

Přidejte prolisovaný česnek, chilli a za stálého míchání vařte 5 minut.

4

Nakonec do omáčky nalijte med, přisypte bramborový škrob a po 2 minutách míchání odstavte z plotny.

5

Veškerou zeleninu i houby očistěte. Cibule pak nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, pórek a žampiony na kolečka.

6

Maso krátce osmahněte na oleji a poté vyndejte z pánve.

7

V pánvi nechte zbytek oleje i výpek z masa a orestujte na něm cibulku.

8

K cibuli přihoďte také mrkev, podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.

9

Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte k ní pórek, opět přiklopte a nechte chvíli dusit.

10

Když je pórek měkký, přidejte do pánve žampiony, kukuřici a již orestované maso. Několik minut ještě nechte směs dusit.

11

Než se směs masa a zeleniny uvaří, dejte si vedle vařit nudle.

12

Podávejte společně s omáčkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 400 g vepřové panenky
 3 velké mrkve
 2 menší pórky (nebo 1 velký)
 2 cibule
 200 g žampionů
 1 konzerva sterilované kukuřice
 10 lžic vody
 4 stroužky česneku
 1 lžička bramborového škrobu

Postup

1

Maso nakrájejte na tenké nudličky a naložte do směsi kari, chilli a pepře.

2

Do malého kastrůlku nalijte ocet, sójovou omáčku, vodu a zahřejte.

3

Přidejte prolisovaný česnek, chilli a za stálého míchání vařte 5 minut.

4

Nakonec do omáčky nalijte med, přisypte bramborový škrob a po 2 minutách míchání odstavte z plotny.

5

Veškerou zeleninu i houby očistěte. Cibule pak nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, pórek a žampiony na kolečka.

6

Maso krátce osmahněte na oleji a poté vyndejte z pánve.

7

V pánvi nechte zbytek oleje i výpek z masa a orestujte na něm cibulku.

8

K cibuli přihoďte také mrkev, podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.

9

Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte k ní pórek, opět přiklopte a nechte chvíli dusit.

10

Když je pórek měkký, přidejte do pánve žampiony, kukuřici a již orestované maso. Několik minut ještě nechte směs dusit.

11

Než se směs masa a zeleniny uvaří, dejte si vedle vařit nudle.

12

Podávejte společně s omáčkou.

Vepřová panenka na kari s omáčkou

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama