Print Options:

Vepřová panenka na kari s omáčkou

Množství4 porce

 400 g vepřové panenky
 3 velké mrkve
 2 menší pórky (nebo 1 velký)
 2 cibule
 200 g žampionů
 1 konzerva sterilované kukuřice
 2 lžíce rostlinného oleje
 kari
 barevný mletý pepř
 sůl
 10 lžic sójové omáčky
 10 lžic vody
 5 lžic vinného octa
 3 lžíce medu
 4 stroužky česneku
 1 lžička bramborového škrobu
 čerstvé nebo sušené chilli
 1 balení bezvaječných nudlí
1

Maso nakrájejte na tenké nudličky a naložte do směsi kari, chilli a pepře.

2

Do malého kastrůlku nalijte ocet, sójovou omáčku, vodu a zahřejte.

3

Přidejte prolisovaný česnek, chilli a za stálého míchání vařte 5 minut.

4

Nakonec do omáčky nalijte med, přisypte bramborový škrob a po 2 minutách míchání odstavte z plotny.

5

Veškerou zeleninu i houby očistěte. Cibule pak nakrájejte najemno, mrkev na tenké nudličky, pórek a žampiony na kolečka.

6

Maso krátce osmahněte na oleji a poté vyndejte z pánve.

7

V pánvi nechte zbytek oleje i výpek z masa a orestujte na něm cibulku.

8

K cibuli přihoďte také mrkev, podlijte trochou vody, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.

9

Jakmile mrkev trochu změkne, přidejte k ní pórek, opět přiklopte a nechte chvíli dusit.

10

Když je pórek měkký, přidejte do pánve žampiony, kukuřici a již orestované maso. Několik minut ještě nechte směs dusit.

11

Než se směs masa a zeleniny uvaří, dejte si vedle vařit nudle.

12

Podávejte společně s omáčkou.

Nutrition Facts

porce 4