Vánoční švestkové hvězdy

Pečené vánoční cukroví ze sušených švestek? Přesně takové může letos ozdobit vaši sváteční tabuli. Vyzkoušejte náš bleskurychlý recept, který prospěje zdraví i vaší linii.

Množství4 porce
Celkový čas3 hodin 45 minut

Ingredience

 1 hrnek ovesných vloček
 ½ hrnku strouhaného kokosu
 ½ hrnku sušených švestek
 ½ hrnku loupaných mandlí
 ½ hrnku kokosového oleje
 2 lžíce lněných semínek + 5 lžic vody

Postup

1

Ovesné vločky namelte na mouku.

2

Mandle rozmixujte najemno.

3

Lněná semínka zalijte vodou a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.

4

Ovesnou mouku, švestky, mandlovou moučku, olej a lněný gel společně rozmixujte.

5

Vzniklé těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.

6

Vychlazené těsto rozválejte na tenký plát, z něho vykrajujte vánoční hvězdičky.

7

Hvězdičky položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 170 °C na 10-15 minut.

8

Cukroví průběžně kontrolujte, ať se vám nepřipálí.

9

Upečené hvězdy ozdobte dle vaší fantazie.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrnek ovesných vloček
 ½ hrnku strouhaného kokosu
 ½ hrnku sušených švestek
 ½ hrnku loupaných mandlí
 ½ hrnku kokosového oleje
 2 lžíce lněných semínek + 5 lžic vody

Postup

1

Ovesné vločky namelte na mouku.

2

Mandle rozmixujte najemno.

3

Lněná semínka zalijte vodou a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.

4

Ovesnou mouku, švestky, mandlovou moučku, olej a lněný gel společně rozmixujte.

5

Vzniklé těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.

6

Vychlazené těsto rozválejte na tenký plát, z něho vykrajujte vánoční hvězdičky.

7

Hvězdičky položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 170 °C na 10-15 minut.

8

Cukroví průběžně kontrolujte, ať se vám nepřipálí.

9

Upečené hvězdy ozdobte dle vaší fantazie.

Vánoční švestkové hvězdy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.