Bezhladoveni.cz

Vánoční štola ze špaldové mouky

Vánoční štola představuje původem německou obdobu naší vánočky. Tvarem připomíná Ježíška zabaleného do plenek. Podle tradice se smí nakrojit až po štědrovečerní bohoslužbě. Ochráníte tak svou domácnost před nemocemi. Správná štola se musí správně uležet – ideálně 3–4 týdny.

Množství1 porce

Ingredience

Na těsto
 1 lžička prášku do pečiva
 50 g rozinek
 125 g tvarohu
 150 ml mandlového mléka
Na dokončení
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.

3

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva, vlašskými ořechy a rozinkami.

4

Kokosový olej roztopíme, prošleháme s tvarohem, mandlovým mlékem, vanilkovým extraktem a rýžovým sirupem.

5

Tekutou směs přilijeme k sypké, přidáme nabobtnalá semínka a zpracujeme v tužší těsto.

6

Těsto rozválíme v silnější plát, který přehneme přes sebe. Měl by připomínat zavinovačku.

7

Povrch posypeme mandlovými plátky a dáme péct zhruba na 45 minut.

8

Kontrolujeme pomocí špejle, zda-li je štola už dostatečně upečená.

9

Poté ji vytáhneme z trouby a ihned potřeme roztopeným kokosovým olejem.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na těsto
 1 lžička prášku do pečiva
 50 g rozinek
 125 g tvarohu
 150 ml mandlového mléka
Na dokončení

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.

3

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva, vlašskými ořechy a rozinkami.

4

Kokosový olej roztopíme, prošleháme s tvarohem, mandlovým mlékem, vanilkovým extraktem a rýžovým sirupem.

5

Tekutou směs přilijeme k sypké, přidáme nabobtnalá semínka a zpracujeme v tužší těsto.

6

Těsto rozválíme v silnější plát, který přehneme přes sebe. Měl by připomínat zavinovačku.

7

Povrch posypeme mandlovými plátky a dáme péct zhruba na 45 minut.

8

Kontrolujeme pomocí špejle, zda-li je štola už dostatečně upečená.

9

Poté ji vytáhneme z trouby a ihned potřeme roztopeným kokosovým olejem.

Vánoční štola ze špaldové mouky
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům