Nepečené vánoční kuličky z kešu oříšků

Chcete mlsat zdravěji a přitom netrávit nad vánočním cukrovím zbytečně moc času? Pak jsou nepečené kuličky tou správnou volbou. Přípravu klidně nechce až na poslední chvíli. Kombinace kešu oříšku, kakaa, kokosového oleje a agávového sirupu je naprosto dokonalá a nemusíte se bát o svou linii.

Množství

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě - Grilovací speciál

  • 65 fantastických receptů, díky kterým u grilu zazáří každý
  • 12 originálních bezmasých lahůdek včetně oblíbeného hermelínu
  • Domácí dipy a zálivky bez skrytých kalorií
  • Recepty jen z pár ingrediencí, které koupíte v běžném supermarketu
  • 14 skvělých nápadů na párty jídla včetně obložených chlebíčků
  • Extra tipy k volbě grilu, solení masa i výběru nápojů
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400 - 550 kcal
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.

2

Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.

3

Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.

4

Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.

5

Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.

6

Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.

7

Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.

8

Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.

9

Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.

10

Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

11

Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.

2

Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.

3

Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.

4

Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.

5

Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.

6

Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.

7

Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.

8

Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.

9

Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.

10

Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

11

Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.

Nepečené vánoční kuličky z kešu oříšků
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít