Vajíčková pomazánka s pažitkou

Zbylo vám po Velikonocích hodně vajíček a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte svěží pomazánku bez těžké majonézy. Nezatíží trávení a chutná ještě líp. Základem pomazánky jsou vejce vařená natvrdo, tvaroh a hořčice.

Záleží na vás, jaké další ingredience použijete. My jsme přidali ještě bílý jogurt, ředkvičky a na závěr posypali čerstvou pažitkou.

Množství2 porce

Ingredience

 4 vejce vařená natvrdo
 4 lžíce polotučného tvarohu
 1 lžíce bílého jogurtu
 1 lžička dijonské hořčice
 1 svazek ředkviček
 čerstvá pažitka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Z vajec vyndáme žloutky, přendáme je do mísy a rozmačkáme vidličkou.

2

Přidáme k nim sůl, pepř, tvaroh, bílý jogurt, hořčici a pořádně promícháme.

3

Ředkvičky i vaječné bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy.

4

Směs promícháme, ochutnáme a podle chuti přisolíme nebo připepříme.

5

Pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 4 vejce vařená natvrdo
 4 lžíce polotučného tvarohu
 1 lžíce bílého jogurtu
 1 lžička dijonské hořčice
 1 svazek ředkviček
 čerstvá pažitka

Postup

1

Z vajec vyndáme žloutky, přendáme je do mísy a rozmačkáme vidličkou.

2

Přidáme k nim sůl, pepř, tvaroh, bílý jogurt, hořčici a pořádně promícháme.

3

Ředkvičky i vaječné bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy.

4

Směs promícháme, ochutnáme a podle chuti přisolíme nebo připepříme.

5

Pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.

Vajíčková pomazánka s pažitkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít