Bezhladoveni.cz

Vajíčková pomazánka s pažitkou

Zbylo vám po Velikonocích hodně vajíček a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte svěží pomazánku bez těžké majonézy. Nezatíží trávení a chutná ještě líp. Základem pomazánky jsou vejce vařená natvrdo, tvaroh a hořčice.

Záleží na vás, jaké další ingredience použijete. My jsme přidali ještě bílý jogurt, ředkvičky a na závěr posypali čerstvou pažitkou.

Množství2 porce

Ingredience

 4 vejce vařená natvrdo
 4 lžíce polotučného tvarohu
 1 lžíce bílého jogurtu
 1 lžička dijonské hořčice
 1 svazek ředkviček
 čerstvá pažitka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Z vajec vyndáme žloutky, přendáme je do mísy a rozmačkáme vidličkou.

2

Přidáme k nim sůl, pepř, tvaroh, bílý jogurt, hořčici a pořádně promícháme.

3

Ředkvičky i vaječné bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy.

4

Směs promícháme, ochutnáme a podle chuti přisolíme nebo připepříme.

5

Pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 4 vejce vařená natvrdo
 4 lžíce polotučného tvarohu
 1 lžíce bílého jogurtu
 1 lžička dijonské hořčice
 1 svazek ředkviček
 čerstvá pažitka

Postup

1

Z vajec vyndáme žloutky, přendáme je do mísy a rozmačkáme vidličkou.

2

Přidáme k nim sůl, pepř, tvaroh, bílý jogurt, hořčici a pořádně promícháme.

3

Ředkvičky i vaječné bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme do mísy.

4

Směs promícháme, ochutnáme a podle chuti přisolíme nebo připepříme.

5

Pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.

Vajíčková pomazánka s pažitkou

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama