Tofu burgery s pórkem

Leden bývá ve food časopisech ve znamení Asie. Sezóna lokálních surovin je na bodu mrazu, a tak přichází ideální čas na to, využít všemožné exotické suroviny.

Množství4 porce

Ingredience

 3 lžičky vody
 1 malý pórek
 1 mrkev
 1 balení tofu natural (200 g)
 2 lžíce cizrnové mouky
 okurka hadovka
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2

Lněné semínko smíchejte s vodou a nechte ho stranou bobtnat.

3

Na lžičce olivového oleje restujte pórek dosklovita.

4

Tofu pomocí vidličky rozmačkejte a mixujte spolu s pórkem, na jemno nastrouhanou mrkví, lněným semínkem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem v hladkou – kompaktní hmotu.

5

Směs zahustěte sezamovými semínky a cizrnovou moukou a pomocí rukou či lžičky klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

6

Tvarujte placičky a pečte je v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

7

Poté je opatrně otočte a pečte dalších 10.

8

Mezitím si připravte housky, ideálně domácí.

9

Smíchejte tahini se sójovou omáčkou.

10

Přepůlené housky potřete ochucenou tahini pastou, poklaďte plátky okurky a tofu burgerem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 lžičky vody
 1 malý pórek
 1 mrkev
 1 balení tofu natural (200 g)
 2 lžíce cizrnové mouky
 okurka hadovka

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2

Lněné semínko smíchejte s vodou a nechte ho stranou bobtnat.

3

Na lžičce olivového oleje restujte pórek dosklovita.

4

Tofu pomocí vidličky rozmačkejte a mixujte spolu s pórkem, na jemno nastrouhanou mrkví, lněným semínkem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem v hladkou – kompaktní hmotu.

5

Směs zahustěte sezamovými semínky a cizrnovou moukou a pomocí rukou či lžičky klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

6

Tvarujte placičky a pečte je v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

7

Poté je opatrně otočte a pečte dalších 10.

8

Mezitím si připravte housky, ideálně domácí.

9

Smíchejte tahini se sójovou omáčkou.

10

Přepůlené housky potřete ochucenou tahini pastou, poklaďte plátky okurky a tofu burgerem.

Tofu burgery s pórkem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít