Bezhladoveni.cz

Tofu burgery s pórkem

Leden bývá ve food časopisech ve znamení Asie. Sezóna lokálních surovin je na bodu mrazu, a tak přichází ideální čas na to, využít všemožné exotické suroviny.

Množství4 porce

Ingredience

 3 lžičky vody
 1 malý pórek
 1 mrkev
 1 balení tofu natural (200 g)
 2 lžíce cizrnové mouky
 okurka hadovka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2

Lněné semínko smíchejte s vodou a nechte ho stranou bobtnat.

3

Na lžičce olivového oleje restujte pórek dosklovita.

4

Tofu pomocí vidličky rozmačkejte a mixujte spolu s pórkem, na jemno nastrouhanou mrkví, lněným semínkem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem v hladkou – kompaktní hmotu.

5

Směs zahustěte sezamovými semínky a cizrnovou moukou a pomocí rukou či lžičky klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

6

Tvarujte placičky a pečte je v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

7

Poté je opatrně otočte a pečte dalších 10.

8

Mezitím si připravte housky, ideálně domácí.

9

Smíchejte tahini se sójovou omáčkou.

10

Přepůlené housky potřete ochucenou tahini pastou, poklaďte plátky okurky a tofu burgerem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 3 lžičky vody
 1 malý pórek
 1 mrkev
 1 balení tofu natural (200 g)
 2 lžíce cizrnové mouky
 okurka hadovka

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2

Lněné semínko smíchejte s vodou a nechte ho stranou bobtnat.

3

Na lžičce olivového oleje restujte pórek dosklovita.

4

Tofu pomocí vidličky rozmačkejte a mixujte spolu s pórkem, na jemno nastrouhanou mrkví, lněným semínkem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem v hladkou – kompaktní hmotu.

5

Směs zahustěte sezamovými semínky a cizrnovou moukou a pomocí rukou či lžičky klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

6

Tvarujte placičky a pečte je v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

7

Poté je opatrně otočte a pečte dalších 10.

8

Mezitím si připravte housky, ideálně domácí.

9

Smíchejte tahini se sójovou omáčkou.

10

Přepůlené housky potřete ochucenou tahini pastou, poklaďte plátky okurky a tofu burgerem.

Tofu burgery s pórkem

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama