Print Options:

Tofu burgery s pórkem

Množství4 porce

 1 lžička drceného lněného semínka
 3 lžičky vody
 1 lžíce olivového oleje
 1 malý pórek
 1 mrkev
 1 balení tofu natural (200 g)
 sůl
 pepř
 2 lžíce sójové omáčky
 1 lžíce sezamového oleje
 1 lžíce sezamových semínek
 2 lžíce cizrnové mouky
 okurka hadovka
 1 lžíce tahini pasty
 1 lžička sójové omáčky
1

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2

Lněné semínko smíchejte s vodou a nechte ho stranou bobtnat.

3

Na lžičce olivového oleje restujte pórek dosklovita.

4

Tofu pomocí vidličky rozmačkejte a mixujte spolu s pórkem, na jemno nastrouhanou mrkví, lněným semínkem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem v hladkou – kompaktní hmotu.

5

Směs zahustěte sezamovými semínky a cizrnovou moukou a pomocí rukou či lžičky klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

6

Tvarujte placičky a pečte je v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

7

Poté je opatrně otočte a pečte dalších 10.

8

Mezitím si připravte housky, ideálně domácí.

9

Smíchejte tahini se sójovou omáčkou.

10

Přepůlené housky potřete ochucenou tahini pastou, poklaďte plátky okurky a tofu burgerem.

Nutrition Facts

porce 4