Těstovinový salát s tuňákem, fazolovými lusky a sezamem

Teplé dny si vysloveně říkají o lehké studené saláty. Kombinace tuňák + těstoviny nikdy nezklame. Je rychlá, vydatná a chuťově vyvážená. Zkuste variaci se zelenými fazolkami a cherry rajčátky!

Množství2 porce

Ingredience

 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (180 g)
 100 g cherry rajčátek
 200 g celých fazolových lusků (čerstvé či mražené)
 hrst čerstvé řeřichy
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě po celý rok

  • 4 roční období, 32 hlavních ingrediencí
  • 160 zdravých a chutných receptů
  • 400 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno do 30 minut
  • Sezónní vaření šetří vaši peněženku
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě.

2

Omyjte cherry rajčátka a překrojte je napůl.

3

Na olivovém oleji orestujte fazolové lusky.

4

Nakonec přidejte do pánve cherry rajčátka, ať pěkně změknou.

5

Uvařené těstoviny smíchejte s tuňákem.

6

Přidejte orestované cherry a lusky.

7

Podle chuti osolte.

8

Přidejte oregano a řeřichu a vše důkladně promíchejte.

9

Sezamová semínka orestujte nasucho na pánvi a přimíchejte je do salátu.

10

Těstovinový salát nechejte vychladit v lednici a ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (180 g)
 100 g cherry rajčátek
 200 g celých fazolových lusků (čerstvé či mražené)
 hrst čerstvé řeřichy

Postup

1

Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě.

2

Omyjte cherry rajčátka a překrojte je napůl.

3

Na olivovém oleji orestujte fazolové lusky.

4

Nakonec přidejte do pánve cherry rajčátka, ať pěkně změknou.

5

Uvařené těstoviny smíchejte s tuňákem.

6

Přidejte orestované cherry a lusky.

7

Podle chuti osolte.

8

Přidejte oregano a řeřichu a vše důkladně promíchejte.

9

Sezamová semínka orestujte nasucho na pánvi a přimíchejte je do salátu.

10

Těstovinový salát nechejte vychladit v lednici a ihned podávejte.

Těstovinový salát s tuňákem, fazolovými lusky a sezamem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít