Těstovinový salát s tuňákem, fazolovými lusky a sezamem

Teplé dny si vysloveně říkají o lehké studené saláty. Kombinace tuňák + těstoviny nikdy nezklame. Je rychlá, vydatná a chuťově vyvážená. Zkuste variaci se zelenými fazolkami a cherry rajčátky!

Množství2 porce

Ingredience

 150 g těstovin, nejlépe celozrnných
 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (180 g)
 100 g cherry rajčátek
 200 g celých fazolových lusků (čerstvé či mražené)
 2 lžíce olivového oleje
 špetka sušeného oregana
 hrst čerstvé řeřichy
 hrst bílých i černých sezamových semínek
 sůl

Postup

1

Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě.

2

Omyjte cherry rajčátka a překrojte je napůl.

3

Na olivovém oleji orestujte fazolové lusky.

4

Nakonec přidejte do pánve cherry rajčátka, ať pěkně změknou.

5

Uvařené těstoviny smíchejte s tuňákem.

6

Přidejte orestované cherry a lusky.

7

Podle chuti osolte.

8

Přidejte oregano a řeřichu a vše důkladně promíchejte.

9

Sezamová semínka orestujte nasucho na pánvi a přimíchejte je do salátu.

10

Těstovinový salát nechejte vychladit v lednici a ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 150 g těstovin, nejlépe celozrnných
 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (180 g)
 100 g cherry rajčátek
 200 g celých fazolových lusků (čerstvé či mražené)
 2 lžíce olivového oleje
 špetka sušeného oregana
 hrst čerstvé řeřichy
 hrst bílých i černých sezamových semínek
 sůl

Postup

1

Těstoviny uvařte na skus v osolené vodě.

2

Omyjte cherry rajčátka a překrojte je napůl.

3

Na olivovém oleji orestujte fazolové lusky.

4

Nakonec přidejte do pánve cherry rajčátka, ať pěkně změknou.

5

Uvařené těstoviny smíchejte s tuňákem.

6

Přidejte orestované cherry a lusky.

7

Podle chuti osolte.

8

Přidejte oregano a řeřichu a vše důkladně promíchejte.

9

Sezamová semínka orestujte nasucho na pánvi a přimíchejte je do salátu.

10

Těstovinový salát nechejte vychladit v lednici a ihned podávejte.

Těstovinový salát s tuňákem, fazolovými lusky a sezamem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.