Studené gazpacho z melounu

Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze Španělska. Základ tvoří zralá rajčata, paprika, salátová okurka, česnek, cibule, bazalka a kvalitní olivový olej.

Množství2 porce

Ingredience

 250 g melounu cantaloupe
 125 g zralých cherry rajčat
 100 g žluté papriky
 100 g salátové okurky
 hrst čerstvé bazalky
 hrst čerstvé petrželky
 1 stroužek česneku
 1 malá cibule
 sůl
 pepř
 extra panenský olivový olej
 šťáva z 1/2 citrónu

Postup

1

Omyjte zeleninu a oloupejte cibuli a česnek.

2

Okurku a meloun zbavte slupky, meloun vydlabejte od semínek.

3

Vše nakrájejte na menší kousky.

4

Pokrájenou zeleninu dejte do mixéru.

5

Přidejte bazalku a petrželku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř a šťávu z citrónu.

6

Vše rozmixujte dohladka.

7

Podle chuti přidejte sůl, pepř či citrónovou šťávu.

8

Dejte vychladit do lednice.

9

Podávejte s opečeným chlebem či bagetou, zdobte čerstvými bylinkami.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g melounu cantaloupe
 125 g zralých cherry rajčat
 100 g žluté papriky
 100 g salátové okurky
 hrst čerstvé bazalky
 hrst čerstvé petrželky
 1 stroužek česneku
 1 malá cibule
 sůl
 pepř
 extra panenský olivový olej
 šťáva z 1/2 citrónu

Postup

1

Omyjte zeleninu a oloupejte cibuli a česnek.

2

Okurku a meloun zbavte slupky, meloun vydlabejte od semínek.

3

Vše nakrájejte na menší kousky.

4

Pokrájenou zeleninu dejte do mixéru.

5

Přidejte bazalku a petrželku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl, pepř a šťávu z citrónu.

6

Vše rozmixujte dohladka.

7

Podle chuti přidejte sůl, pepř či citrónovou šťávu.

8

Dejte vychladit do lednice.

9

Podávejte s opečeným chlebem či bagetou, zdobte čerstvými bylinkami.

Studené gazpacho z melounu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.