Špenátové rizoto s hráškem a bazalkovým pestem

Užijte si jaro naplno. Využijte nabídky sezónní zeleniny a připravte z ní třeba rizoto. S listovým špenátem, hráškem a bazalkovým pestem nešlápnete vedle.

Množství1 porce
Celkový čas40 minut

Ingredience

 80 g hnědé rýže
 1 hrst mladého hrášku
 1 hrst listů baby špenátu
 1 stroužek česneku
 1 lžíce bazalkového pesta
 pár kapek citrónové šťávy
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Rýži propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Piniové oříšky opražte nasucho.

4

Do hlubší pánve dejte pesto, po chvilce přidejte česnek, hrášek a špenát.

5

Vše krátce orestujte.

6

K orestované zelenině přidejte rýži, piniové oříšky, droždí, pepř a citrónovou šťávu.

7

Obsah pánve promíchejte a ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 80 g hnědé rýže
 1 hrst mladého hrášku
 1 hrst listů baby špenátu
 1 stroužek česneku
 1 lžíce bazalkového pesta
 pár kapek citrónové šťávy

Postup

1

Rýži propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Piniové oříšky opražte nasucho.

4

Do hlubší pánve dejte pesto, po chvilce přidejte česnek, hrášek a špenát.

5

Vše krátce orestujte.

6

K orestované zelenině přidejte rýži, piniové oříšky, droždí, pepř a citrónovou šťávu.

7

Obsah pánve promíchejte a ihned podávejte.

Špenátové rizoto s hráškem a bazalkovým pestem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít