Špenátové rizoto s hráškem a bazalkovým pestem

Užijte si jaro naplno. Využijte nabídky sezónní zeleniny a připravte z ní třeba rizoto. S listovým špenátem, hráškem a bazalkovým pestem nešlápnete vedle.

Množství1 porce
Celkový čas40 minut

Ingredience

 80 g hnědé rýže
 1 hrst mladého hrášku
 1 hrst listů baby špenátu
 1 stroužek česneku
 1 lžíce bazalkového pesta
 pár kapek citrónové šťávy
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Rýži propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Piniové oříšky opražte nasucho.

4

Do hlubší pánve dejte pesto, po chvilce přidejte česnek, hrášek a špenát.

5

Vše krátce orestujte.

6

K orestované zelenině přidejte rýži, piniové oříšky, droždí, pepř a citrónovou šťávu.

7

Obsah pánve promíchejte a ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 80 g hnědé rýže
 1 hrst mladého hrášku
 1 hrst listů baby špenátu
 1 stroužek česneku
 1 lžíce bazalkového pesta
 pár kapek citrónové šťávy

Postup

1

Rýži propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Piniové oříšky opražte nasucho.

4

Do hlubší pánve dejte pesto, po chvilce přidejte česnek, hrášek a špenát.

5

Vše krátce orestujte.

6

K orestované zelenině přidejte rýži, piniové oříšky, droždí, pepř a citrónovou šťávu.

7

Obsah pánve promíchejte a ihned podávejte.

Špenátové rizoto s hráškem a bazalkovým pestem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít