Bezhladoveni.cz

Slzovka s krevetami a houbami

Slzovka jsou velmi zdravá semena divoké trávy z Asie. Hodí se k detoxikaci organismu, má čisticí účinky, podporuje funkci sleziny a tak dále. Její konzumace se doporučuje i jako prevence a podpůrná léčba nádorů. Zkrátka a jasně, je to superpotravina.

Množství2 porce

Ingredience

 200 g slzovky
 200 g vyloupaných krevet
 1 dcl bílého vína
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 1 chilli papričky
 1 polévková lžíce tamari omáčky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Slzovku namočte alespoň na 1 hodinu do vody. To samé proveďte s houbami.

2

Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.

3

Chilli papričku také nakrájejte nadrobno.

4

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli, česnek i chilli papričku.

5

Do pánve přidejte krevety a slzovku a opět orestujte.

6

Nyní přidejte houby. Vodu nevylévejte!

7

Vše podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit.

8

Poté přilijte vodu, ve které byly namočeny houby a pokud je to málo, přidejte ještě vodu či zeleninový vývar tak, aby vše bylo ponořeno.

9

Přidejte sůl a vařte na mírném plamenu cca 20–30 minut do změknutí slzovky. Podle potřeby podlévejte vodou.

10

Když je slzovka měkká, směs ochuťte lahůdkovým droždím a tamari omáčkou. Dle chuti přidejte třeba ještě sůl.

11

Chvilku ještě provařte a můžete ihned servírovat.

12

Hotový pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami – listovou petrželkou, koriandrem anebo jarní cibulkou.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 200 g slzovky
 200 g vyloupaných krevet
 1 dcl bílého vína
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 1 chilli papričky
 1 polévková lžíce tamari omáčky

Postup

1

Slzovku namočte alespoň na 1 hodinu do vody. To samé proveďte s houbami.

2

Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.

3

Chilli papričku také nakrájejte nadrobno.

4

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli, česnek i chilli papričku.

5

Do pánve přidejte krevety a slzovku a opět orestujte.

6

Nyní přidejte houby. Vodu nevylévejte!

7

Vše podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit.

8

Poté přilijte vodu, ve které byly namočeny houby a pokud je to málo, přidejte ještě vodu či zeleninový vývar tak, aby vše bylo ponořeno.

9

Přidejte sůl a vařte na mírném plamenu cca 20–30 minut do změknutí slzovky. Podle potřeby podlévejte vodou.

10

Když je slzovka měkká, směs ochuťte lahůdkovým droždím a tamari omáčkou. Dle chuti přidejte třeba ještě sůl.

11

Chvilku ještě provařte a můžete ihned servírovat.

12

Hotový pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami – listovou petrželkou, koriandrem anebo jarní cibulkou.

Slzovka s krevetami a houbami

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama