Salát se žlutým melounem a prosciutto šunkou

O blahodárných účincích a lahodné chuti melounu už bylo řečeno mnoho. A co teprve kombinace se slanou italskou šunkou prosciutto? Ta ho pozvedne na úroveň královské hostiny.

Množství1 porce

Ingredience

 1 celý žlutý meloun, ideálně druh Galia (má výraznou oranžovou dužinu)
 150 g sušené šunky prosciutto – například San Daniele
 1 celý salát Lollo rosso (střapatý s fialovým nádechem) nebo Lollo biondo (střapatý zelený salát)
 hoblinky parmazánu na dozdobení
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Meloun rozkrojíme napůl a lžičkou vydlabeme semínka.

2

Každou půlku pak nakrájíme na cca centimetrové plátky a zbavíme kůry. Nožem rozdělíme na větší kousky.

3

Kousky melounu obalíme plátkem prosciutta a dáme vychladit do lednice. Pokud nějaké prosciutto zbude, pokrájíme jej a zatím necháme stranou.

4

Omyjeme salát a připravíme zálivku smícháním olivového oleje, vinného octa, soli a trochy pepře.

5

Natrháme lístky salátu, přidáme vychlazeného melounu s prosciuttem, zbylé volné plátky prosciutta a vše opatrně promícháme.

6

Zakápneme zálivkou a můžeme podávat. Tento salát nejlépe chutná ozdobený čerstvými hoblinkami parmazánu a s rozpečenou bagetkou.

Typ jídla
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 celý žlutý meloun, ideálně druh Galia (má výraznou oranžovou dužinu)
 150 g sušené šunky prosciutto – například San Daniele
 1 celý salát Lollo rosso (střapatý s fialovým nádechem) nebo Lollo biondo (střapatý zelený salát)
 hoblinky parmazánu na dozdobení

Postup

1

Meloun rozkrojíme napůl a lžičkou vydlabeme semínka.

2

Každou půlku pak nakrájíme na cca centimetrové plátky a zbavíme kůry. Nožem rozdělíme na větší kousky.

3

Kousky melounu obalíme plátkem prosciutta a dáme vychladit do lednice. Pokud nějaké prosciutto zbude, pokrájíme jej a zatím necháme stranou.

4

Omyjeme salát a připravíme zálivku smícháním olivového oleje, vinného octa, soli a trochy pepře.

5

Natrháme lístky salátu, přidáme vychlazeného melounu s prosciuttem, zbylé volné plátky prosciutta a vše opatrně promícháme.

6

Zakápneme zálivkou a můžeme podávat. Tento salát nejlépe chutná ozdobený čerstvými hoblinkami parmazánu a s rozpečenou bagetkou.

Salát se žlutým melounem a prosciutto šunkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zuzana Veselá

Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

Nenechte si ujít