Bezhladoveni.cz

Salát se žlutým melounem a prosciutto šunkou

O blahodárných účincích a lahodné chuti melounu už bylo řečeno mnoho. A co teprve kombinace se slanou italskou šunkou prosciutto? Ta ho pozvedne na úroveň královské hostiny.

Množství1 porce

Ingredience

 1 celý žlutý meloun, ideálně druh Galia (má výraznou oranžovou dužinu)
 150 g sušené šunky prosciutto – například San Daniele
 1 celý salát Lollo rosso (střapatý s fialovým nádechem) nebo Lollo biondo (střapatý zelený salát)
 hoblinky parmazánu na dozdobení
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Meloun rozkrojíme napůl a lžičkou vydlabeme semínka.

2

Každou půlku pak nakrájíme na cca centimetrové plátky a zbavíme kůry. Nožem rozdělíme na větší kousky.

3

Kousky melounu obalíme plátkem prosciutta a dáme vychladit do lednice. Pokud nějaké prosciutto zbude, pokrájíme jej a zatím necháme stranou.

4

Omyjeme salát a připravíme zálivku smícháním olivového oleje, vinného octa, soli a trochy pepře.

5

Natrháme lístky salátu, přidáme vychlazeného melounu s prosciuttem, zbylé volné plátky prosciutta a vše opatrně promícháme.

6

Zakápneme zálivkou a můžeme podávat. Tento salát nejlépe chutná ozdobený čerstvými hoblinkami parmazánu a s rozpečenou bagetkou.

Typ jídla
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 celý žlutý meloun, ideálně druh Galia (má výraznou oranžovou dužinu)
 150 g sušené šunky prosciutto – například San Daniele
 1 celý salát Lollo rosso (střapatý s fialovým nádechem) nebo Lollo biondo (střapatý zelený salát)
 hoblinky parmazánu na dozdobení

Postup

1

Meloun rozkrojíme napůl a lžičkou vydlabeme semínka.

2

Každou půlku pak nakrájíme na cca centimetrové plátky a zbavíme kůry. Nožem rozdělíme na větší kousky.

3

Kousky melounu obalíme plátkem prosciutta a dáme vychladit do lednice. Pokud nějaké prosciutto zbude, pokrájíme jej a zatím necháme stranou.

4

Omyjeme salát a připravíme zálivku smícháním olivového oleje, vinného octa, soli a trochy pepře.

5

Natrháme lístky salátu, přidáme vychlazeného melounu s prosciuttem, zbylé volné plátky prosciutta a vše opatrně promícháme.

6

Zakápneme zálivkou a můžeme podávat. Tento salát nejlépe chutná ozdobený čerstvými hoblinkami parmazánu a s rozpečenou bagetkou.

Salát se žlutým melounem a prosciutto šunkou

Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

Nenechte si ujít

reklama
reklama