Rýžové těstoviny s chřestem a mandlovou omáčkou

Inspirací na lehký jarní oběd nebo večeři není nikdy dost. A protože chřestová sezóna ještě nekončí, využití šparglu do těstovin se přímo nabízí. Rozpalte pánev, jde se vařit!

Množství2 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 400 g zeleného chřestu
 1 hrst kuliček mladého hrášku
 2 větší žampiony
 pár lístků čerstvé bazalky
 150 ml mandlového mléka
 šťáva z ½ citrónu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Na trošce vody poduste na plátky pokrájené žampiony.

2

Než houby změknou, omyjte si chřest zbavte ho dřevnatých konců a nakrájejte jej na stejně dlouhé špalíčky.

3

Žampiony posypte kmínem, přidejte k nim chřest i hrášek. Zeleninu dále duste pod pokličkou cca 4-5 minut.

4

Mezitím si připravte mandlovou omáčku.

5

Máslo, droždí, citrónovou šťávu, mléko, sůl, pepř, bazalku a česnek společně rozmixujte do krémové konzistence.

6

Hotovou omáčku přilijte do pánve k zeleninové směsi a nechte ji chviličku prohřát.

7

Těstoviny propláchněte a uvařte dle návodu.

8

Uvařené těstoviny přisypte do omáčky, vše opatrně promíchejte, a pak už jen servírujte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 400 g zeleného chřestu
 1 hrst kuliček mladého hrášku
 2 větší žampiony
 pár lístků čerstvé bazalky
 150 ml mandlového mléka
 šťáva z ½ citrónu

Postup

1

Na trošce vody poduste na plátky pokrájené žampiony.

2

Než houby změknou, omyjte si chřest zbavte ho dřevnatých konců a nakrájejte jej na stejně dlouhé špalíčky.

3

Žampiony posypte kmínem, přidejte k nim chřest i hrášek. Zeleninu dále duste pod pokličkou cca 4-5 minut.

4

Mezitím si připravte mandlovou omáčku.

5

Máslo, droždí, citrónovou šťávu, mléko, sůl, pepř, bazalku a česnek společně rozmixujte do krémové konzistence.

6

Hotovou omáčku přilijte do pánve k zeleninové směsi a nechte ji chviličku prohřát.

7

Těstoviny propláchněte a uvařte dle návodu.

8

Uvařené těstoviny přisypte do omáčky, vše opatrně promíchejte, a pak už jen servírujte.

Rýžové těstoviny s chřestem a mandlovou omáčkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

Nenechte si ujít