Rychlý švestkový koláč

Léto se nám přehouplo do druhé poloviny. S ní neodmyslitelně souvisí sezóna švestek. Samozřejmě nejlépe chutnají jen tak, ale takové švestkové knedlíky či buchty také nikoho neurazí. Zkuste tento švestkový koláč a uvidíte, jak rychle se po něm zapráší.

Množství1 porce

Ingredience

Na těsto
 2 lžičky prášku do pečiva
 200 ml mandlového mléka
 cca 10 švestek, záleží na velikosti
Na drobenku
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s pohankovou, kokosovým cukrem, práškem do pečiva, solí.

3

Přilijeme olivový olej, mandlové mléko a zpracujeme v kompaktní hmotu.

4

Dortovou formu či jinou nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečicím papírem, poklademe těstem, přepůlenými a vypeckovanými švestkami.

5

Na závěr posypeme drobenkou.

6

Drobenku připravíme smícháním a promnutím pohankové mouky, kokosového cukru, mandlového másla a olivového oleje.

7

Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.

8

Po jeho vyjmutí ho necháme zcela vychladnout a poté ho můžeme porcovat.

Způsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na těsto
 2 lžičky prášku do pečiva
 200 ml mandlového mléka
 cca 10 švestek, záleží na velikosti
Na drobenku

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s pohankovou, kokosovým cukrem, práškem do pečiva, solí.

3

Přilijeme olivový olej, mandlové mléko a zpracujeme v kompaktní hmotu.

4

Dortovou formu či jinou nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečicím papírem, poklademe těstem, přepůlenými a vypeckovanými švestkami.

5

Na závěr posypeme drobenkou.

6

Drobenku připravíme smícháním a promnutím pohankové mouky, kokosového cukru, mandlového másla a olivového oleje.

7

Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.

8

Po jeho vyjmutí ho necháme zcela vychladnout a poté ho můžeme porcovat.

Rychlý švestkový koláč
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít