Print Options:

Rychlý švestkový koláč

Množství1 porce

Na těsto
 150 g celozrnné špaldové mouky
 150 g pohankové mouky
 50 g kokosového cukru
 2 lžičky prášku do pečiva
 špetka soli
 40 ml olivového oleje
 200 ml mandlového mléka
 cca 10 švestek, záleží na velikosti
Na drobenku
 50 g pohankové mouky
 2 lžíce kokosového cukru
 1 lžíce mandlového másla
 2 lžíce olivového oleje
1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s pohankovou, kokosovým cukrem, práškem do pečiva, solí.

3

Přilijeme olivový olej, mandlové mléko a zpracujeme v kompaktní hmotu.

4

Dortovou formu či jinou nádobu vhodnou na pečení vyložíme pečicím papírem, poklademe těstem, přepůlenými a vypeckovanými švestkami.

5

Na závěr posypeme drobenkou.

6

Drobenku připravíme smícháním a promnutím pohankové mouky, kokosového cukru, mandlového másla a olivového oleje.

7

Koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.

8

Po jeho vyjmutí ho necháme zcela vychladnout a poté ho můžeme porcovat.