Bleskově uvařené zelené fazolky s pórkem a chilli

Dejte svému tělu zelenou. Fazolové lusky představují ideální přílohu k masu. Bezvadně chutnají i jen tak samotné. Inspirujte se naším rychlým receptem. Fazolky podusíte během 5 minut.

Množství1 porce
Celkový čas10 minut

Ingredience

 1 hrst fazolových lusků
 kousek pórku
 ½ šalotky
 1 stroužek česneku
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Z omyté horní vrstvy pórku nakrájíme dva stejně široké proužky.

2

Fazolové lusky pórkem zavážeme.

3

Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4

Na trošce vody zpěníme šalotku i česnek, přidáme pepř a po chvilce i balíčky fazolových lusků. Pod pokličkou je dusíme cca 5 minut. Je-li třeba, doléváme vodu.

5

Lusky servírujeme posypané chilli kousky a pokapané olivovým olejem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrst fazolových lusků
 kousek pórku
 ½ šalotky
 1 stroužek česneku

Postup

1

Z omyté horní vrstvy pórku nakrájíme dva stejně široké proužky.

2

Fazolové lusky pórkem zavážeme.

3

Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

4

Na trošce vody zpěníme šalotku i česnek, přidáme pepř a po chvilce i balíčky fazolových lusků. Pod pokličkou je dusíme cca 5 minut. Je-li třeba, doléváme vodu.

5

Lusky servírujeme posypané chilli kousky a pokapané olivovým olejem.

Bleskově uvařené zelené fazolky s pórkem a chilli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít