Špenátové lasagne pro nováčky

Špenátová verze lasagní je hotová raz dva. Na čas ani přípravu nejsou tak náročné jako klasické boloňské s mletým masem a bešamelem, ale chutnají možná ještě líp. Vyzkoušejte je!

Množství2 porce

Ingredience

 450 g listového špenátu
 200 g ricotty
 50 g parmezánu
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 muškátový oříšek
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Lasagne předvaříme ve větším množství osolené vroucí vody, aby se neslepily. Vaříme je pouze al dente, změknou následným pečením.

3

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli.

4

Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme jen cca minutu, aby nezhořkl.

5

Vsypeme listový špenát a pár minut mícháme.

6

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.

7

Odstavíme z plotny, vmícháme ricottu a zhruba polovinu parmezánu.

8

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

9

Vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň do spotřebování.

10

Na závěr zalijeme smetanou a posypeme zbylým parmezánem.

11

Pečeme zhruba 35 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 450 g listového špenátu
 200 g ricotty
 50 g parmezánu
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 muškátový oříšek

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Lasagne předvaříme ve větším množství osolené vroucí vody, aby se neslepily. Vaříme je pouze al dente, změknou následným pečením.

3

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli.

4

Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme jen cca minutu, aby nezhořkl.

5

Vsypeme listový špenát a pár minut mícháme.

6

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.

7

Odstavíme z plotny, vmícháme ricottu a zhruba polovinu parmezánu.

8

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

9

Vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň do spotřebování.

10

Na závěr zalijeme smetanou a posypeme zbylým parmezánem.

11

Pečeme zhruba 35 minut.

Špenátové lasagne pro nováčky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít