Print Options:

Špenátové lasagne pro nováčky

Množství2 porce

 9 plátků lasagní
 450 g listového špenátu
 200 ml sójové smetany
 200 g ricotty
 50 g parmezánu
 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 sůl
 pepř
 muškátový oříšek
1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Lasagne předvaříme ve větším množství osolené vroucí vody, aby se neslepily. Vaříme je pouze al dente, změknou následným pečením.

3

Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli.

4

Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme jen cca minutu, aby nezhořkl.

5

Vsypeme listový špenát a pár minut mícháme.

6

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.

7

Odstavíme z plotny, vmícháme ricottu a zhruba polovinu parmezánu.

8

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

9

Vrstvíme střídavě lasagne a připravenou náplň do spotřebování.

10

Na závěr zalijeme smetanou a posypeme zbylým parmezánem.

11

Pečeme zhruba 35 minut.

Nutrition Facts

porce 2